In het najaar van dit jaar zal het gerenommeerde veilinghuis Christie’s een bijzonder schilderij van de Belgische surrealistische kunstenaar René Magritte veilen in New York. Het betreft een werk uit de reeks ‘L’empire de lumières’, waarop een nachtelijke woning met verlichte ramen onder een mysterieuze lichtblauwe hemel wordt afgebeeld. Dit intrigerende kunstwerk wordt geschat op een waarde van meer dan 95 miljoen dollar (85 miljoen euro). Een absoluut hoogtepunt voor kunstliefhebbers en verzamelaars wereldwijd.

Deze reeks schilderijen, genaamd ‘L’empire des lumières’, is een unieke creatie binnen het oeuvre van Magritte. De werken evolueren in de loop der tijd, maar behouden hun betoverende aantrekkingskracht. Ze doen denken aan de sterrennachten van Vincent van Gogh en de waterlelies van Claude Monet. De afgebeelde woning bevindt zich in Brussel, in de buurt van het Josaphatpark. Het publiek en verzamelaars waren meteen verkocht aan deze reeks.

Het schilderij dat geveild zal worden, maakt deel uit van de nalatenschap van Mica Ertegun, een interieurontwerper en kunstverzamelaar. Haar collectie wordt op 19 november in New York geveild, met een speciale avondveiling gevolgd door veilingen overdag en online veilingen. Dit is een unieke kans om een stukje kunstgeschiedenis in handen te krijgen.

Twee jaar geleden werd een ander werk uit deze reeks al geveild door Sotheby’s in Londen, voor een recordbedrag van ruim 71 miljoen euro. Het is duidelijk dat de werken van Magritte enorm gewild zijn onder kunstverzamelaars en dat de prijzen blijven stijgen.

Dit schilderij van René Magritte is niet alleen een investering, maar ook een prachtig kunstwerk dat de verbeelding prikkelt en de toeschouwer meeneemt naar een surrealistische wereld. Het is een unieke kans om een stukje van Magritte’s meesterschap in huis te halen. Mis deze veiling niet!


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240923_95109505

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....