In een significante politieke verschuiving heeft Luzerne County, een historisch democratische bastion in Pennsylvania, officieel geflippt naar de Republikeinse Partij voor de eerste keer in meer dan vier decennia.

Deze verandering in stemregistratie, volgens gegevens die maandag door het Pennsylvania Department of State zijn vrijgegeven, weerspiegelt een groeiende heroriëntatie in de staat.

Bij de laatste telling hebben de Republikeinen nu een lichte voorsprong met 87.415 geregistreerde kiezers in vergelijking met 87.332 Democraten, wat de GOP een voorsprong van slechts 83 kiezers geeft.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Je Huis Verzonden

Luzerne County, gelegen in het noordoosten van Pennsylvania nabij Scranton, de geboorteplaats van Joe Biden, is lange tijd een democratisch bolwerk geweest.

President Joe Biden poseert voor een foto in de fotoklijn na zijn toespraak in het Electric City Trolley Museum in Scranton op woensdag 20 oktober 2021.
Biden Fotolijn

Echter, de verschuiving in stemregistratie weerspiegelt bredere politieke trends in het district die begonnen tijdens de campagnes van voormalig president Donald Trump.

Luzerne County speelde een sleutelrol in Trump’s overwinningen in Pennsylvania bij zowel de presidentsverkiezingen van 2016 als 2020, omdat het significant in zijn voordeel verschuifde.

In 2016 won Trump Pennsylvania met een marge van slechts 44.292 stemmen, wat de eerste keer markeerde dat een Republikein de staat had gewonnen sinds 1988.

De laatste cijfers over stemregistratie onderstrepen de transformatie die aan de gang is in Luzerne County. Hoewel de marge smal blijft, wordt de switch gezien als een indicator voor toekomstige verkiezingen in Pennsylvania, een cruciale slagvelstaat in de nationale politiek.

Dit is de eerste keer dat de Republikeinen een meerderheid in het district hebben sinds 1972, een jaar waarin de natie overweldigend president Richard Nixon steunde in zijn herverkiezingspoging.

De verschuiving markeert een significante breuk met het politieke landschap van de afgelopen decennia.

Graswortelinitiatieven, vooral via het Pennsylvania Chase-initiatief, zijn cruciaal geweest in het stimuleren van stemregistratie-inspanningen voor de Republikeinse Partij. “WE HEBBEN HET GEDAAN! HET IS KLAAR! We hebben Luzerne County, Pennsylvania, omgedraaid,” schreef Republikeinse organisator Scott Presler op sociale media, terwijl hij de verandering vierde.

Het initiatief heeft zich gericht op het betrekken van kiezers in het district, wat heeft bijgedragen aan de smalle Republikeinse voorsprong.

Ooit een bolwerk voor democratische kandidaten, begon de politieke loyaliteit van Luzerne County te verschuiven in 2016 toen Donald Trump aanzienlijke steun uit het gebied kreeg.

In die verkiezingen vocht het district 25% in het voordeel van Trump in vergelijking met de verkiezingen van 2012, wat een cruciale rol speelde in zijn overwinning.

De overgang van het district van blauw naar rood wordt gezien als onderdeel van een bredere heroriëntatie aangestuurd door economische zorgen, culturele kwesties, en ontevredenheid met de richting van de Democratische Partij in de afgelopen jaren.

Bij de verkiezingen van 2020, ondanks een overwinning voor Joe Biden op de staat, bleef Luzerne County stevig in Trump’s kamp, waarbij de voormalig president het district met ongeveer acht procentpunten won.

Deze voortdurende steun voor Trump in Luzerne en andere plattelands- en voorstedelijke counties hielp zijn prestaties in Pennsylvania te versterken, zelfs terwijl Biden de staat won.

De politieke evolutie van Luzerne County benadrukt het groeiende belang van Pennsylvania als een sleutel slagvelstaat in toekomstige verkiezingen.

Republikeinen zijn optimistisch dat de momentum in Luzerne County door zal zetten naar komende verkiezingscycli, met mogelijk invloed op de statewide resultaten.

Met 203.321 geregistreerde kiezers in het district, blijft er een aanzienlijke bloc van niet-geaffilieerde en derde partij kiezers.

Volgens de laatste gegevens zijn 22.414 kiezers geregistreerd zonder partijaffiliatie, terwijl 6.160 geregistreerd zijn bij kleine partijen. Dit biedt een kans voor beide partijen om onbesliste kiezers te benaderen naarmate de presidentsverkiezingen van 2024 naderen.

Voormalig president Trump heeft Pennsylvania al tot prioriteit gemaakt in zijn herverkiezingscampagne.

Hij staat gepland om maandag de staat te bezoeken, waar hij een beleidsbijeenkomst en rally zal houden. Pennsylvania staat weer op het punt om een cruciale staat te zijn in de verkiezingen van 2024, met zowel Trump als Kamala Harris die hun campagnes richten op het winnen van kiezers in de Keystone State.

Recente peilingen wijzen op een spannende race tussen Trump en Harris, waarbij Trump sterke ondersteuning behoudt in belangrijke gebieden van de staat, waaronder Luzerne County.

De heroriëntatie in Luzerne County weerspiegelt een bredere trend in de Verenigde Staten, waar traditioneel democratische gebieden een toenemende Republikeinse steun hebben gezien, vooral in plattelands- en arbeidersklassegebieden.

Deze verschuiving kan aanzienlijke gevolgen hebben voor zowel staats- als nationale verkiezingen, aangezien Pennsylvania’s 19 kiesmannen cruciaal zijn voor het behalen van winst in het kiescollege.

Het succes van de Republikeinse Partij in het omdraaien van Luzerne County is onderdeel van een gericht streven om terrein te winnen in Pennsylvania, een staat die vaak als een indicator voor presidentsverkiezingen wordt gezien.

In 2020 speelde Pennsylvania een doorslaggevende rol in Joe Biden’s overwinning, maar met Luzerne County dat nu neigt naar rood, zijn de Republikeinen hoopvol dat de staat in toekomstige verkiezingen weer terug zou kunnen verschuiven naar de GOP.

Terwijl het politieke landschap in Pennsylvania blijft evolueren, zullen beide partijen Luzerne County en andere sleutelgebieden nauwlettend in de gaten houden voor tekenen van verschuivende kiezersloyaliteiten.

Met voormalig president Trump en vice-president Kamala Harris beide die Pennsylvania als een cruciaal slagveld beschouwen, worden de kiezers van de staat opnieuw verwacht een beslissende rol te spelen in het bepalen van de uitkomst van de presidentsverkiezingen van 2024.

In de tussentijd vieren de Republikeinen in Luzerne County hun hard bevochten overwinning in de strijd om stemregistratie.

Hoewel de marge smal mag zijn, kan de betekenis van het omdraaien van een langdurig democratisch bastion niet worden onderschat.

Voor de eerste keer in meer dan 40 jaar is Luzerne County rood, en de Republikeinen hopen dat dit de eerste stap is van een grotere trend in Pennsylvania en daarbuiten.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/key-swing-state-county-just-turned-red-for-the-first-time-in-over-50-years/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....