Vice-president Kamala Harris krijgt toenemende kritiek voor haar gebrek aan directe antwoorden in recente media-interviews, wat zorgen oproept bij zowel analisten als kiezers. In een week vol interviews, waaronder een opmerkelijke met Oprah Winfrey, is Harris beschuldigd van het ontlopen van cruciale vragen, waardoor velen zich afvragen naar haar inzet voor transparantie, zoals gerapporteerd door Fox News.

Peggy Noonan van The Wall Street Journal sprak duidelijke taal, en zei: “Deze week kon of wilde ze geen enkele vraag eerlijk beantwoorden, en mensen konden het zien. Ze is een onhandige ontweerder.” Noonan benadrukte dat deze ontwijking een gebrek aan respect voor de kiezers toont, vooral over dringende kwesties zoals illegale immigratie. Ze betoogde dat het “politieke nalatigheid” is voor een kandidaat om dergelijke vitale onderwerpen te vermijden.

29 aug 2024; Savannah, Georgia; VS; Democratische presidentiële kandidaat vice-president Kamala Harris wordt begroet door Mashama Bailey, mede-eigenaar van The Grey, tijdens een bezoek op donderdag. Verplichte credit: Richard Burkhart/Savannah Morning News-USA TODAY Network

Tijdens haar interviews sprak Harris op het evenement van de National Association of Black Journalists (NABJ), maar ze heeft sinds haar nominatie geen formele persconferentie gehouden.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzend

Dit gebrek aan directe betrokkenheid roept vraagtekens op, vooral nu het politieke landschap steeds spannender wordt. Todd Purdum, een voormalig correspondent van het Witte Huis, steunde deze gevoelens, betoogd dat Harris in een omgeving die gedomineerd wordt door Donald Trump, zich geen vaagheid kan veroorloven. Hij stelde voor dat “directe, beknopte antwoorden” beter zouden aansluiten bij de kiezers, wat mogelijk hun begrip van haar beleid zou verbeteren.

Interessant genoeg is niet iedereen het eens over de noodzaak voor Harris om haar standpunt te verduidelijken. Hillary Clinton en MSNBC’s Stephanie Ruhle beweren dat specifics minder kritiek zijn, gezien de unieke omstandigheden van de verkiezingen. Clinton wees erop dat ondanks haar uitgebreide beleidsachtergrond tijdens de campagne van 2016, dit de beslissingen van de kiezers niet aanzienlijk beïnvloedde. Ruhle betoogde dat Harris’s campagne een keuze is tussen twee kandidaten, waarbij Trump een bekende factor is.

Image Credit: Phil Mistry – Shutterstock.com

Echter, sommige commentatoren dringen aan op een meer substantiële benadering van Harris. Bret Stephens, een columnist voor The New York Times, heeft opgeroepen tot meer diepgaande betrokkenheid bij complexe vragen in plaats van vast te houden aan ingestudeerde antwoorden. Hij gelooft dat Harris een duidelijke visie moet verwoorden die aanspreekt bij een breder electoraat, buiten de typische liberale praatjes.

Er zijn rapporten geweest die suggereren dat Harris’s interviews de diepgang missen die velen zoeken. Selina Wang van ABC merkte op dat Harris tijdens een discussie over het conflict tussen Israël en Hamas geen directe antwoorden gaf, vaak teruggrijpende naar vooraf voorbereide praatpunten. Evenzo werd haar antwoord over de huidige staat van de economie als onvoldoende beoordeeld door commentatoren die een duidelijkere, meer herkenbare reactie verwachtten.

Kritiek groeit onder de ongeduldige kiezers. Scott Jennings van CNN wees erop dat Harris de neiging heeft om rechttoe rechtaan vragen te ontwijken, wat vragen oproept over haar verantwoordelijkheidsgevoel als kandidaat. Na deze interviews meldde Politico dat Harris bleef “afwijken van het script,” waardoor ze kansen miste om dringende kwesties op een zinvolle manier aan te pakken.

In een tijd waarin helderheid van groot belang is, kan Harris’s terughoudendheid om zich direct te bezighouden schadelijk blijken voor haar campagne.


De opvattingen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/voter-frustration-harris-dodges-crucial-questions-again-wsjs-peggy-noonan-weighs-in-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....