Tijdens een recente verschijning op CNN had de campagnewoordvoerder van vicepresident Kamala Harris, Ian Sams, moeite om een directe vraag te beantwoorden over de vraag of Amerikanen het vandaag de dag beter hebben dan vier jaar geleden.

Ondanks substantiële bewijsstukken die suggereren dat veel kiezers het tegenovergestelde voelen, ontweek Sams de vragen en verschuifte hij de focus naar het bekritiseren van voormalig president Trump en het promoten van Harris’ beleid, zoals gerapporteerd door de Daily Caller.

Volgens een peiling van de New York Times/Siena College gelooft meer dan de helft van de kiezers dat Trump de economie effectiever zou beheren dan Harris. CNN-anker Pamela Brown benadrukte de zware realiteit: de prijzen in de supermarkt zijn met 20% gestegen in vergelijking met vier jaar geleden.

13 jan 2020; New Orleans, Louisiana, VS; President Donald J. Trump en First Lady Melania Trump op het veld voor de nationale kampioenschapswedstrijd college football tussen de Clemson Tigers en de LSU Tigers in de Mercedes-Benz Superdome. Verplichte krediet: Kirby Lee-Imagn Images

Patriottische strandmode voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

Toen hij werd gevraagd naar Harris’ mening over de vraag of Amerikanen het beter hebben, vermeed Sams een duidelijk antwoord, en gaf hij in plaats daarvan Trump de schuld voor de economische onrust tijdens de COVID-19-pandemie.

Hij verklaarde: “Zij denkt dat het Amerikaanse volk vooruitgang heeft geboekt, maar dat we nog verder moeten gaan.”

Deze vage bewering roept vragen op over de aanpak van de regering bij het aanpakken van economische uitdagingen. Harris’ plan om prijsopdrijving door bedrijven tijdens noodsituaties, vooral wat betreft voedselprijzen, tegen te gaan, is op scepticisme gestuit, omdat critici beweren dat het onbedoeld de prijzen nog verder kan opdrijven.

Democratische presidentskandidaat en vice-president Kamala Harris spreekt supporters toe in Throwback Brewery in North Hampton, woensdag 4 sept. 2024.

Afbeelding Credit: David Sokol/Wicked Local-USA TODAY NETWORK

Brown drukte Sams opnieuw, daarbij opmerkte dat de supermarktprijzen zijn gestegen onder het Biden-Harris-bewind. “Denkt zij dat Amerikanen het nu beter hebben dan vier jaar geleden?” vroeg ze, maar Sams bleef de vraag ontwijken, en benadrukte de noodzaak van voortdurende inspanningen om de inflatie te verlagen in plaats van een definitief antwoord te geven.

Een panel van onbesliste zwarte kiezers in Georgia heeft onlangs overweldigende overeenstemming uitgesproken dat de economie bloeide onder Trump. Eén kiezer, Leonard, een Biden-ondersteuner van 2020, merkte op: “Als je nu naar de statistieken kijkt, zijn we veel slechter af dan voorheen.” Dit gevoel benadrukt een groeiende onvrede onder kiezers die rechtstreeks de economische gevolgen van het huidige beleid ondervinden.

Zoals gerapporteerd door verschillende bronnen, hebben Nobelprijswinnende economen publiekelijk kritiek geuit op de economische strategieën van Trump, en beweerd dat ze de inflatie zouden kunnen verergeren. Businessleiders zoals Howard Lutnick beweren echter dat de beweringen van de economen politiek gemotiveerd zijn.

Harris en haar team moeten deze realiteiten frontaal confronteren. Het scherpe contrast tussen de publieke sentiment en het narratief van de regering vormt aanzienlijke uitdagingen terwijl ze het volgende verkiezingscyclus benaderen. Kiezers zijn op zoek naar tastbare verbeteringen in hun dagelijks leven, en het vermogen van de regering om deze zorgen aan te pakken zal cruciaal zijn voor het vormgeven van toekomstige verkiezingsresultaten.


De meningen die zijn geuit door bijdragers en/of inhoudpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van je eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/america-speaks-do-voters-trust-harris-on-economic-issues-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....