Het Pentagon heeft maandag aangekondigd dat er extra Amerikaanse troepen naar het Midden-Oosten zullen worden gestuurd nu de spanningen tussen Israël en Hezbollah blijven stijgen. Met de intensivering van de confrontaties in Libanon is het risico op een groter regionaal conflict toegenomen, wat de VS ertoe heeft aangezet om hun militaire aanwezigheid te versterken, zo meldt de New York Post.

Pentagon-woordvoerder Maj. Gen. Pat Ryder bevestigde de stap maar gaf geen specificaties over het aantal troepen of hun opdrachten, met het oog op operationele veiligheid.

“Gezien de toenemende spanningen in het Midden-Oosten en uit een overvloed aan voorzichtigheid, sturen we een klein aantal extra Amerikaanse militaire personeel vooruit om onze troepen die al in de regio zijn te versterken. Maar om operationele veiligheidsredenen zal ik geen commentaar geven of specificaties verstrekken,” aldus Ryder.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Koop nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door Veteranen & LEO.

Momenteel zijn er ongeveer 40.000 Amerikaanse troepen in de regio gestationeerd.

Deze stap volgt op de verscherping van Israëlische aanvallen op Hezbollah posities in Libanon, die naar verluidt honderden slachtoffers hebben geëist. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft een strenge waarschuwing gegeven aan Libanese burgers en hen aangespoord om te evacueren voordat de geplande Israëlische luchtaanvallen plaatsvinden. Terwijl Israëlische gevechtsvliegtuigen doorgaan met het aanvallen van Hezbollah-bastions in het zuiden en oosten van Libanon, wordt de situatie steeds precairder.

Soldaten krijgen hun uitrusting aangehecht aan hun parachute-apparatuur aan boord van een C-17 vrachtvliegtuig terwijl het naar Fort Polk gaat tijdens een Oefening voor Nooduitzending Gereedheid op zondag 17 juli 2016. Soldaten van het 1st Brigade Combat Team, 82nd Airborne Division, zijn deze week bezig met een Oefening voor Nooduitzending Gereedheid in het Joint Readiness Training Center in Fort Polk, Louisiana. Meer dan 700 sprongen het trainingsgebied in als onderdeel van een luchtoperatie in de vroege zondagmorgen.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook een waarschuwing uitgegeven, waarin Amerikaanse burgers wordt geadviseerd Libanon te verlaten terwijl commerciële vluchten nog beschikbaar zijn.

“Vanwege de onvoorspelbare aard van het voortdurende conflict tussen Hezbollah en Israël en recente explosies in heel Libanon, inclusief Beirut, dringt de Amerikaanse ambassade erop aan dat Amerikaanse burgers Libanon verlaten terwijl commerciële opties nog beschikbaar zijn,” aldus een verklaring van het ministerie.

Ondanks de urgentie heeft Maj. Gen. Ryder zich onthouden van het bevestigen of Amerikaanse troepen mogelijk zouden helpen bij het evacueren van Amerikaanse burgers. Ondertussen heeft minister van Defensie Lloyd Austin regelmatig contact gehad met de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant, waarbij hij aandrong op een staakt-het-vuren en een de-escalatie van de spanningen. Volgens Ryder benadrukte Austin de noodzaak van terughoudendheid tijdens deze gesprekken.

“Gezien de spanningen, gezien de escalatie, zoals ik benadrukte, is er de mogelijkheid van een breder regionaal conflict. Ik denk niet dat we daar zijn, maar het is een gevaarlijke situatie,” waarschuwde Ryder.

De situatie blijft onvoorspelbaar, en de inzet van extra Amerikaanse troepen is een signaal van Washington’s bezorgdheid over de mogelijkheid dat het conflict uit de hand loopt.

De meningen van bijdragers en/of inhoudspartners zijn die van henzelf en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/pentagon-sends-u-s-troops-to-middle-east-as-israel-hezbollah-violence-soars-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....