Een beruchte Venezolaanse bende, bekend als Tren de Aragua, is bezig met het uitbreiden van haar operaties in de Verenigde Staten, terwijl ze profiteert van de voortdurende crisis van illegale immigranten aan de zuidelijke grens.

De bende is binnengedrongen in gemeenschappen van illegale immigranten, vooral in grote steden, wat een aanzienlijke uitdaging vormt voor de wetshandhaving.

Rapporten uit verschillende staten onthullen dat Tren de Aragua betrokken is bij gewelddadige misdaden, mensenhandel en drugssmokkel, wat de middelen verder onder druk zet en veiligheidsproblemen in Amerikaanse buurten creëert.

Patriotische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en ontvang 10% korting met de code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

In New York City heeft Tren de Aragua een gewelddadige criminele onderneming opgezet, waarbij ze profiteren van de chaos binnen de opvangcentra van de stad, waar veel illegale immigranten worden gehuisvest.

De bende, oorspronkelijk gevormd in Venezuela, is berucht vanwege haar betrokkenheid bij drugshandel, mensenhandel en gewelddadige misdrijven.

Volgens een onderzoeksrapport van de *New York Post* is de bende zo krachtig geworden in de stad dat haar leden nu buurten terroriseren, prostitutienetwerken runnen en illegale drugs zoals fentanyl-gevulde stoffen verkopen onder de neus van particuliere beveiligingsagenten in opvangcentra.

De aanwezigheid van de bende is zo uitgesproken geworden in New York dat ze grotendeels opereren vanuit de opvangcentra van de stad.

Een zo’n locatie is de enorme tentenstad op Randall’s Island, die duizenden illegale immigranten huisvest.

Het eiland is door de wetshandhaving beschreven als een “hoofdcentrum” voor de criminele activiteiten van Tren de Aragua.

De bende heeft ook andere opvangcentra binnengedrongen, zoals de Hall Street-opvang in Brooklyn, waar een van de bendeleden naar verluidt nog steeds drugsgelden verzamelt en geschillen oplost, ondanks dat hij uit de faciliteit is gezet.

NYPD Chief of Detectives Joseph Kenny legde uit dat, hoewel niet elke migrant betrokken is bij criminele activiteiten, leden van Tren de Aragua de crisis van illegale immigranten gebruiken als dekmantel om zich te verstoppen binnen de grotere gemeenschap. “Deze TDA-jongens verbergen zich heel goed in het openbaar in de migrantengemeenschap,” aldus Kenny.

Volgens het rapport van de *New York Post* masquereren de bendeleden vaak als bezorgers van voedsel, terwijl ze kleding en bezorgtassen van Uber Eats gebruiken om misdaden te plegen.

De invloed van de bende in de stad heeft geleid tot een alarmerende toename van gewelddadige misdaden. Illegale immigranten die aan de bende zijn verbonden, sommige pas 15 jaar oud, hebben bijna twee dozijn overvallen in de stad gepleegd.

Deze overvallen hebben zowel retailers als individuen als doelwit gehad, waarbij slachtoffers vaak bedreigingen van geweld onder ogen zien.

Een van de meer opvallende incidenten betrof Bernardo Castro Mata, een 19-jarige bendeleden die in juni gearresteerd werd voor het neerschieten van twee NYPD-agenten in Queens.

[ingesloten inhoud]

Andere leden zijn betrokken geweest bij aanvallen op toeristen en politieagenten op Times Square, wat de gewaagdheid van de bende verder onderstreept.

Voor veel migranten zijn de gewelddadige activiteiten van Tren de Aragua een herinnering aan de gevaren waar zij voor gevlucht zijn in hun thuislanden.

Een Venezolaanse migrant die verblijft in het Roosevelt Hotel in Manhattan uitte zijn zorgen en zei: “Ik zou niet willen dat het geweld waarmee ik ben opgegroeid hier begint.”

Een andere migrant noemde de bende “heel slechte mensen” en distantieerde zich van de criminele elementen binnen de migrantenpopulatie.

De bende heeft ook een aanzienlijke aanwezigheid opgebouwd buiten New York, vooral in andere grote steden in de Verenigde Staten.

In El Paso, Texas, werd een hotel in september gesloten na een onderzoek naar de criminele activiteiten van Tren de Aragua, die naar verluidt ook druggebruik en prostitutie omvatten.

[ingesloten inhoud]

Volgens de El Paso Times bevestigde de wetshandhaving dat de bende actief was in de stad, profiterend van de grote diaspora van Venezolaanse migranten.

Burgemeester van El Paso Oscar Leeser, in het midden, en politiechef van El Paso Peter Pacillas bespreken de sluiting van het Gateway Hotel en beschuldigingen van bendeactiviteiten van Tren de Aragua in El Paso tijdens een persconferentie op 19 september 2024 in het stadhuis van El Paso.

Evenzo werden in Aurora, Colorado, 10 leden van Tren de Aragua door de politie geïdentificeerd als onderdeel van een lopend onderzoek naar een reeks misdaden, waaronder schietpartijen, aanvallen en autodiefstallen.

[ingesloten inhoud]

De bende zou appartementencomplexen in het gebied hebben overgenomen, wat de wijdverbreide reikwijdte van hun operaties verder onderstreept.

De *Denver Post* meldde dat bewoners in de getroffen complexen bang waren, omdat de bende controle uitoefende over de gebouwen, wat leidde tot een toename van criminele activiteiten.

De grensbeleid van de Biden-Harris administratie zijn bekritiseerd omdat ze de instroom van illegale immigranten uit landen zoals Venezuela toestaan zonder voldoende controle om criminele connecties te ontdekken.

Volgens Jessica Vaughan, directeur van beleidsstudies bij het Center for Immigration Studies, hebben de Amerikaanse immigratieautoriteiten weinig tot geen middelen om leden van Tren de Aragua te identificeren voordat ze het land binnenkomen. “We hebben geen manier om te weten of ze in Venezuela in de gevangenis hebben gezeten,” vertelde Vaughan aan de *Daily Caller News Foundation*. “We laten ze in feite binnen op hun woord.”

Het gebrek aan formele diplomatieke betrekkingen tussen de VS en Venezuela heeft de inspanningen om criminele dossiers van Venezolaanse migranten te verkrijgen verder bemoeilijkt.

Voormalig douane- en grensbescherming (CBP) agent Ammon Blair legde uit dat CBP zou moeten vertrouwen op Interpol-gegevens, maar vaak duurt het proces om criminele dossiers te verkrijgen langer dan de tijd dat illegale immigranten worden vastgehouden. “We controleren niemand die binnenkomt nauwkeurig,” zei Blair. “We houden hen niet vast. We gebruiken alternatieven voor detentie, dus niemand wordt echt gescreend.”

Het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid (DHS) heeft de groeiende dreiging van Tren de Aragua erkend en de bende in juli aangemerkt als een transnationale criminele organisatie.

Het Amerikaanse Ministerie van Financiën heeft ook sancties opgelegd aan de bende voor haar betrokkenheid bij mensenhandel, drugshandel en witwassen van geld.

Ondanks deze maatregelen heeft de bende haar reikwijdte blijven uitbreiden en zich verspreid over staten, waarbij ze profiteert van de crisis van illegale immigranten om haar rangen te versterken.

De Texaanse regering heeft ook actie ondernomen als reactie op de activiteiten van de bende.

Republikeinse gouverneur Greg Abbott heeft onlangs aangekondigd dat hij Tren de Aragua als een terroristische organisatie zal aanmerken, en beloofde “het volle gewicht van de regering” op de bende te laten neerkomen.

[ingesloten inhoud]

Meer dan 3.000 illegale immigranten uit Venezuela zijn sinds 2021 in Texas gearresteerd, waarvan velen aan de bende zijn verbonden, volgens Abbott.

Ondanks de federale en staatsreacties blijft de infiltratie van Tren de Aragua in de VS een aanzienlijke uitdaging voor de wetshandhaving.

Zoals Blair opmerkte, groeit de aanwezigheid van de bende, en ze zullen waarschijnlijk verspreiden naar Venezolaanse gemeenschappen in het hele land. “Ze zullen nu in elke diaspora van Venezolanen of Venezolaanse gemeenschappen in de Verenigde Staten zijn,” zei Blair.

Met meer dan een half miljoen Venezolaanse illegale immigranten die de VS zijn binnengekomen sinds Joe Biden aantrad, wordt verwacht dat de invloed van de bende zal blijven groeien.

Inspanningen om de activiteiten van Tren de Aragua te beperken hebben enige succesvolle samenwerking met internationale partners opgeleverd.

In 2023 heeft de DHS samen met Peru een Transnationaal Misdaadonderzoekteam opgericht, gericht op het bestrijden van de operaties van de bende in Zuid-Amerika.

De uitdaging blijft echter immens, aangezien de activiteiten van de bende zich over meerdere landen uitstrekken en een breed scala aan criminele ondernemingen omvatten.

Terwijl de VS worstelt met de groeiende dreiging van Tren de Aragua, wordt de noodzaak voor sterkere grensbeveiliging en effectievere screeningprocessen steeds duidelijker.

Met de leden van de bende die zich verspreiden over steden van New York tot Texas, staat de Biden-Harris administratie onder druk om de crisis aan de grens aan te pakken en verdere infiltratie door criminele organisaties te voorkomen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/venezuelan-gang-used-migrant-shelters-to-infiltrate-build-criminal-empire-in-u-s-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....