Voormalig president Donald Trump krijgt grond in drie belangrijke swingstaten voor de verkiezingen van 2024, volgens een nieuwe peiling van The New York Times en Siena College.

Voormalig president Donald J. Trump glimlacht terwijl hij op 12 september 2024 opmerkingen maakt in de Tucson Music Hall in Tucson, Ariz.

Trump heeft een voorsprong op Kamala Harris in Arizona, Georgia en North Carolina, wat wijst op een mogelijke verschuiving in de strijdstaten die een cruciale rol speelden in de verkiezingen van 2020.

De peiling, uitgevoerd tussen 17 en 21 september, ondervroeg 2.077 waarschijnlijk stemgerechtigden in de drie staten.

Patriottische badmode voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met code RB10. Gegrond door Vet & LEO.

In Arizona leidt Trump Harris met vijf punten, met een marge van 50%-45%.

In Georgia heeft hij een vergelijkbare voorsprong van 49%-45%.

De race is nauwer in North Carolina, waar Trump met een krappe 49%-47% leidt.

Deze verschuiving naar Trump is significant, vooral in Arizona en Georgia, die beide door Joe Biden in 2020 zijn gewonnen.

De verschuiving in Arizona is bijzonder opmerkelijk, aangezien een peiling van de New York Times in augustus toonde dat Harris met vijf punten leidde in de staat.

De laatste cijfers suggereren dat de steun voor Trump is gegroeid in deze cruciale staten naarmate de algemene verkiezingen dichterbij komen.

De bevindingen uit de peiling van de New York Times komen slechts dagen na een nationale enquête van Fox News waarin werd aangegeven dat Harris Trump met twee punten voorligt, met een marge van 50%-48%.

De peiling van Fox News benadrukte ook een verschuiving in de kiezerssentiment sinds midden augustus, toen Trump een voorsprong van één punt had.

Verschillende factoren kunnen deze verandering hebben beïnvloed, waaronder de Democratische Nationale Conventie, de steun van Robert F. Kennedy Jr. voor Trump na zijn vertrek uit de race, en de steun voor Harris door voormalig vice-president Dick Cheney en voormalig congreslid Liz Cheney.

Bovendien vond er tijdens de peilperiode een tweede moordpoging op Trump plaats, wat mogelijk van invloed is geweest op de opvattingen van kiezers.

Republikeinse peilers blijven optimistisch over de kansen van Trump in de verkiezingen van 2024, vooral gezien het nationale peilingslandschap.

Daron Shaw, een republikeinse peiler die samenwerkt met Fox News, wees erop dat als Trump binnen twee punten van Harris ligt op nationaal niveau, hij waarschijnlijk het Electoral College zal winnen.

Shaw benadrukte dat de gegevens die de voorsprong van Trump in belangrijke slagvelden tonen, in lijn zijn met dit vooruitzicht.

Naast de peiling van de New York Times, onthult een aparte analyse van Decision Desk HQ en The Hill een spannende race in alle drie swingstaten.

Verkiezingen 2024 The Hill Screenshot
Verkiezingen 2024 The Hill Screenshot
Verkiezingen 2024 The Hill Screenshot

Deze smalle marges benadrukken de hoge inzet in deze strijdstaten naarmate de verkiezingen dichterbij komen.

De toenemende steun voor Trump in Arizona is bijzonder opmerkelijk, aangezien het een omkering vertegenwoordigt van augustus, toen Harris leidde met vijf punten.

Onder geregistreerde kiezers heeft Trump nu een voorsprong van 49%-45%, met 7% van de kiezers die onbeslist zijn of weigeren te antwoorden.

In Georgia leidt Trump met 48%-44% onder geregistreerde kiezers, een verandering ten opzichte van vorige maand toen de twee kandidaten gelijk stonden op 47% elk.

Evenzo heeft Trump in North Carolina een lichte voorsprong van 48%-47%, waarmee hij Harris’s eerdere voordeel omkeert.

De resultaten uit deze staten zijn cruciaal voor Trumps pad naar het presidentschap.

Hoewel Harris de verkiezingen nog steeds zou kunnen winnen zonder Arizona, Georgia of North Carolina te winnen, zou dit haar pad aanzienlijk moeilijker maken.

Mensen reageren in het Mesa Convention Center terwijl ze de voormalige president Donald J. Trump en vice-president Kamala Harris op 10 september 2024 zien debatteren.

Deze staten, vooral Georgia en North Carolina, worden gezien als cruciaal voor Trumps kansen om terug te keren naar het Witte Huis.

Als Trump erin slaagt om overwinningen te behalen in deze strijdstaten, kan dit de uitkomst van de verkiezingen van 2024 dramatisch veranderen.

De peilingen weerspiegelen ook de nauwe aard van de race en het belang van kiezersparticipatie.

Met de marge van monsterfout variërend van 4.2 tot 4.6 procentpunten in de drie staten, blijft de race zeer competitief.

Trumps voorsprong, hoewel opmerkelijk, ligt binnen de foutmarge, wat suggereert dat beide campagnes zich in de laatste weken van de race sterk moeten richten op het mobiliseren van hun respectieve bases.

Over het algemeen bieden de laatste peilingen een boost voor Trumps campagne, wat aangeeft dat hij competitief is in belangrijke strijdstaten die de uitkomst van de verkiezingen van 2024 zouden kunnen bepalen.

Naarmate de race zich verder ontvouwt, zullen zowel Trump als Harris waarschijnlijk hun inspanningen richten op deze kritische staten, waar zelfs kleine verschuivingen in kiezerssentiment een grote impact op de uiteindelijke uitkomst kunnen hebben.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/panic-in-the-harris-camp-as-new-polling-shows-trump-leading-in-key-swing-states/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....