Het afscheid van Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam blijkt een prijzige aangelegenheid. Een indrukwekkende 1 miljoen euro wordt uitgegeven aan afscheidsfeesten voor een man die inmiddels bij veel Rotterdammers is uitgekotst. Deze burgemeester, die meerdere keren heeft gefaald in het respecteren van de ware volkscultuur van Rotterdam, lijkt zijn vertrek te vieren alsof hij de stad iets goeds heeft gebracht. Feit is: Veel Rotterdammers kunnen Aboutaleb wel missen als kiespijn.
Wie kan de schandelijke beslissingen van deze burgemeester vergeten? Huldigingen van Feyenoord niet op de iconische Coolsingel, maar ergens weggemoffeld. De Dance Parade, een traditie die jong en oud samenbracht, werd onder zijn toezicht om zeep geholpen. En laten we het salafisme niet vergeten, dat hij openlijk omarmt met uitspraken na een Islamitische terreuraanslag als “Ik zeg elke dag wel 10 keer Allahoe akhbar!” Dit is de man waarvoor de stad nu diep in de buidel tast om een miljoen euro aan afscheidsfeestjes uit te geven.

En wat kost dat nou, zo’n feest voor een salafist? Het eten? Halal vlees is doorgaans goedkoper dan ander vlees, dus daar ligt het niet aan. En aangezien alcohol geen onderdeel is van de festiviteiten, wat blijft er dan over dat de belastingbetaler deze duizelingwekkende rekening moet ophoesten? We maken een grapje natuurlijk wordt er rijkelijk gezopen en gegeten op kosten van de belastingbetaler.

Het geld gaat verder naar een symposium over het burgemeestersambt, een publieke dag in het Park bij de Euromast en een besloten avond voor zakelijke en persoonlijke relaties in De Doelen. Dit lijkt meer op een ego-verheerlijking dan een waardig afscheid voor een burgemeester die het vertrouwen van zijn stad allang verloren heeft. De vraag blijft: waarom moet dit feest zoveel kosten voor een man die Rotterdam heeft verraden?

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
Leefbaar Rotterdam-fractievoorzitter Simon Ceulemans sprak uit wat veel Rotterdammers denken: “Ik viel van m’n stoel toen ik dat bedrag hoorde en ik vind het onaanvaardbaar.” En terecht. Terwijl gewone Rotterdammers worstelen met de stijgende kosten van levensonderhoud, wordt 1 miljoen euro verkwist aan de afscheidsviering van een burgemeester die in de ogen van velen de stad heeft laten vallen.

Het is tijd dat de gemeente verantwoording aflegt over deze schandalige uitgave.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/binnenland/1-miljoen-euro-voor-afscheid-van-aboutaleb-de-salafist-die-rotterdam-vergat

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....