De Republikeinse FCC-commissaris Brendan Carr heeft aanzienlijke zorgen geuit over de recente versnelde goedkeuring van een deal die de eigendom van meer dan 200 radiostations naar het Soros Management Fund zou overdragen.

Tijdens een hoorzitting met de House Oversight and Accountability Committee besprak Carr het ongebruikelijke proces dat de Federal Communications Commission (FCC) heeft gebruikt om de verkoop te versnellen, wat vragen opriep over transparantie en naleving van standaardprocedures.

De verkoop betreft de overdracht van de eigendom van radiostations die eerder eigendom waren van het failliete mediabedrijf Audacy, Inc. naar de Soros-ondersteunde groep. Rep. Nick Langworthy (R-NY) begon het gesprek door te verwijzen naar een brief die hij op 8 april 2024 naar de FCC had gestuurd, waarin hij een grondige beoordeling van de verkoop vroeg. “Kunt u mij een statusupdate geven over de procedures met betrekking tot de overdracht van eigendom van Audacy Inc. naar de Soros Fund Management Company?” vroeg Langworthy.

Patriotische strandmode voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en krijg 10% korting met de code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

Commissaris Carr bevestigde de brief en gaf een kritische update over de procedures. “Er is een transactie waarbij een Soros-ondersteunde groep eigendom zou nemen van meer dan 200 radiostations in 40 verschillende markten,” legde Carr uit. Het oorspronkelijke plan was om de deal op bureau-niveau te beoordelen zonder dat een volledige commissie een stem moest uitbrengen.

Echter, zoals Carr aanhaalde, werd duidelijk dat de deal een beslissing van de volledige commissie vereiste. “Ik zou nu of in de nabije toekomst aannemen dat de commissie goedkeurt,” voegde Carr eraan toe.

Wat bijzondere bezorgdheid van Carr heeft gewekt, is dat de FCC niet haar gebruikelijke proces volgt voor het beoordelen van transacties van deze omvang, vooral gezien de betrokkenheid van buitenlands eigendom. “We hebben in de loop der jaren een manier vastgesteld waarop je goedkeuring van de FCC kunt krijgen wanneer je meer dan 25% buitenlands eigendom hebt, wat bij deze transactie het geval is. En het lijkt mij dat de FCC voor de eerste keer een volledig nieuwe snelkoppeling gaat creëren,” merkte Carr op.

Langworthy deelde de bezorgdheid van Carr en verklaarde: “Ik ben extreem bezorgd over wat er met deze transactie gebeurt. Dit is zeer ongebruikelijk. Kijkend naar de feiten, lijkt het erop dat de administratie een linkse miljardair, die een grote donor en een nauwe bondgenoot is, een van de belangrijkste financiers van al hun duistere geldinspanningen, een vrijbrief geeft om de controle over honderden lokale radiostations over te nemen.”

Carr lichtte verder toe wat een normaal beoordelingsproces zou inhouden, en legde uit dat de FCC doorgaans een verzoek om een uitspraak, input van nationale veiligheidsagentschappen en een grondige beoordeling van het betrokken buitenlandse eigendom vereist. “Dat kan 3 tot 4 tot 5 tot 6 maanden duren,” zei Carr. “Dan zou de volledige commissie zich ermee bezighouden en op basis van de merites van de transactie besluiten om goed- of af te keuren. Het lijkt erop dat we deze keer de kar voor de paard hebben gespannen.”

Langworthy benadrukte het belang van lokale radio voor kleine gemeenschappen, en uitte zijn frustratie over de acties van de FCC. “Lokale radio en lokale media zijn de levensader van gemeenschappen zoals die in mijn district,” zei hij. “Het is die diversiteit van ideeën die de linkse, inclusief partijdige, zeer actieve miljardairs zoals George Soros, graag willen onderdrukken.”

Carr benadrukte het gebrek aan precedenten voor de versnelde behandeling van deze zaak en benadrukte het belang van het naleven van gevestigde procedures. “Wat we meestal doen, is dat we mensen vragen om een verzoek bij ons in te dienen. We betrekken nationale veiligheidsagentschappen; zij kunnen het buitenlandse eigendom beoordelen… maar we hebben het niet beoordeeld,” merkte hij op, en bekritiseerde de ongebruikelijke haast rond deze deal.

Carr’s bezorgdheid over de Soros-deal komt enkele dagen na een andere FCC beslissing die vraagtekens opriep.

Vorige week heeft de FCC stilletjes een cruciale uitrol vertraagd die de internettoegang voor plattelandsgemeenschappen zou hebben uitgebreid.

Deze vertraging, goedgekeurd zonder publieke input, geeft Dish Network-voorzitter Charlie Ergen tot drie jaar extra om internetdiensten naar enkele van de meest afgelegen gebieden in de VS te brengen. Carr noemde deze vertraging “de ergste misbruik van het proces van de instantie die ik in mijn twaalf jaar bij de FCC heb gezien.”

Volgens Carr is de deal gehaast goedgekeurd zonder de gebruikelijke procedures, waardoor Republikeinse FCC-commissarissen en andere belanghebbenden in het duister bleven. “De Democraten in de FCC-leiding hebben een geheime, achterkamerovereenkomst gesloten — één die de Republikeinse FCC-commissarissen en misschien anderen compleet in het duister hield — en hebben het vervolgens op een vrijdagmiddag naar buiten gejaagd,” vertelde Carr aan The New York Post.

De timing van deze beslissingen is niet onopgemerkt gebleven. Slechts twee dagen na de goedkeuring van Ergens verlenging, keurde de commissie de overname van Soros van meer dan 200 radiostations in 40 markten goed, wat meer dan 165 miljoen Amerikanen bereikt.

De goedkeuring van de FCC kwam na een partijdige stemming, waarbij de drie Democratische commissarissen voor stemden en de twee Republikeinen tegen.

Soros, 93, heeft naar verluidt $400 miljoen in Audacy geïnvesteerd eerder dit jaar, wat hem de controle over het netwerk gaf.

Hoewel Audacy momenteel verschillende prominente conservatieve stemmen heeft, waaronder Sean Hannity, Mark Levin en Glenn Beck, suggereren bronnen dat de invloed van Soros zou kunnen leiden tot veranderingen in de programmatische richting van deze stations.

Een bron die bekend is met de deal vertelde aan The Post: “Het idee dat George Soros honderden lokale radiostations koopt net voor een nationale verkiezing en Sean Hannity en andere conservatieve praatradiohosts op Audacy zal blijven uitzenden, is niet geloofwaardig.”

De snelheid waarmee deze beslissingen werden genomen, vooral in de aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2024, heeft scherpe kritiek uitgelokt van zowel FCC-insiders als externe waarnemers. “De FCC zou geen speciale Soros-snelkoppeling moeten creëren,” vertelde Carr eerder aan The Post. Hij herhaalde dat de instantie zich moet houden aan haar volledige en normale beoordelingsproces voor transacties met buitenlands eigendom.

Ondertussen werd Ergens deal om de uitrol van Dish Network’s plattelandsinternet te vertragen zelfs sneller goedgekeurd dan de overname van Soros.

Ergen, een langdurige Democratic donor, kreeg een verlenging slechts twee dagen nadat hij deze had aangevraagd, zonder enige publieke input of een formele stemming door de commissie.

De versnelde behandeling van zowel de Soros-overname als de vertraging van Dish Network heeft zorgen gewekt over politieke favoritisme bij de FCC.

Ergen en zijn vrouw hebben de afgelopen jaren meer dan $200.000 gedoneerd aan Kamala Harris en het Democratisch Nationaal Comittee, wat sommige mensen doet twijfelen of zijn politieke bijdragen de beslissing van de FCC hebben beïnvloed.

Naarmate deze controversiële deals zich blijven ontvouwen, roepen critici zoals commissaris Carr op tot meer transparantie en verantwoordelijkheid van de FCC, waarbij ze de instantie aansporen om haar gevestigde processen te volgen en politieke druk te weerstaan.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/fcc-fast-tracks-george-soros-200-station-acquisition-delays-rural-internet-project-watch/

.


Een gedachte over “FCC Versnelt George Soros’ 200 Station Aankoop, Vertraging van Plattelandsinternetproject [KIJK].”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....