Een man uit Florida die alarmerende bedreigingen heeft geuit tegen hooggeplaatste Republikeinen Donald Trump en JD Vance, heeft zichzelf weer in juridische problemen gebracht, slechts dagen na zijn vrijlating van huisarrest.

Michael Martin Wiseman, een 68-jarige uit Jupiter, Florida, werd in juli voor het eerst gearresteerd op beschuldigingen met betrekking tot doodsbedreigingen die op sociale media waren geplaatst. Zijn vrijlating op 17 september, na instemming met een pretrial intervention, was van korte duur omdat de aanklagers de beschuldigingen opnieuw indienen, waarbij ze wijzen op geschreven bedreigingen om te doden, zoals gerapporteerd door Fox News.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en krijg 10% korting met de code RB10. Opgericht door veteranen en LEO’s.

Wiseman’s bedreigingen volgden op een poging tot moord op Trump in Butler, Pennsylvania, op 13 juli, die resulteerde in een lichte verwonding van de voormalige president. De situatie escaleerde toen Ryan Routh op 15 september werd gearresteerd voor het plannen om Trump te vermoorden op zijn golfbaan in Palm Beach County—slechts mijlen van Wiseman’s residentie en nabij Trump’s Mar-a-Lago vastgoed. Deze nabijheid, samen met Wiseman’s online activiteit, luidde de alarmbel voor de autoriteiten.

Afbeelding Credits: Palm Beach County Sheriff’s Office

Volgens de politie plaatste Wiseman berichten zoals “Trump en Vance moeten vermoord worden voordat ze ons aangeven bij West-Rusland” en “KLAAR, RICHTEN, VUREN. SPOEL EN HERHAAL.” EĂ©n bericht toonde zelfs het gezicht van Trump in het vizier van een sluipschuttersgeweer. De wetshandhaving werd gealarmeerd via online misdaadtips en bezorgde bewoners in Jupiter, wat leidde tot een onderzoek naar Wiseman’s sociale media-accounts.

Rechtbankdocumenten onthullen dat Wiseman aanvankelijk instemde met een pretrial intervention die inhield dat hij schuld bekende voor deze verontrustende berichten. Dit programma had kunnen leiden tot afwijzing van de zaak, maar na beoordeling van het bewijs stemden zowel de aanklagers als de verdediging ermee in om de zaak weer te activeren.

Een voertuig van de sheriff van Palm Beach County staat geparkeerd naast het bord van de Trump International Golf Club in West Palm Beach, Florida. De FBI onderzoekt zondag een poging tot moord op voormalige president Donald Trump.

Palm Beach County lijkt het epicentrum te zijn van bedreigingen tegen Trump, waarbij Wiseman’s zaak nu is gekoppeld door locatie en tijd aan Routh’s vermeende moordpoging. Wiseman’s vrijlating van huisarrest vond slechts dagen plaats na Routh’s arrestatie. Ondanks de ernst van de beschuldigingen, besloot het kantoor van de openbare aanklager dat Wiseman geen vluchtgevaar vormt en heeft hij opgedragen om zich te blijven melden bij de rechtbank terwijl de zaak vordert.

De herstelde beschuldigingen tegen Wiseman, waaronder geschreven bedreigingen om te doden, benadrukken het aanhoudende gevaar waarmee publieke figuren worden geconfronteerd. Zoals gerapporteerd door de lokale wetshandhaving, werden Wiseman’s bedreigingen serieus genomen en zijn de autoriteiten juridische stappen aan het ondernemen om de situatie aan te pakken.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/threatened-trump-no-big-deal-facing-charges-and-still-walking-free/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....