Onze redactie ontving meerdere berichten van koppels die hun trouwfeesten hadden gepland in de betrokken feestzalen, waaronder Alae en haar partner. Ze hadden hun trouwfeest gepland in San Marco Village in Schelle. Alae vertelde dat ze al van jongs af aan droomde van een trouwfeest en dat ze al meer dan een jaar bezig waren met de planning. Ze hoopten dat het de mooiste dag van hun leven zou worden.

Maar maandag kregen ze te horen dat hun trouwlocatie verzegeld was door het parket. Het koppel besloot echter niet bij de pakken neer te zitten en ging zelf op zoek naar een nieuwe locatie. Alae is behoorlijk kieskeurig en wilde geen steriele zalen met tegels en een laag plafond. Ze hadden Gritti Palace geboekt bij San Marco Village, een zaal die hen erg aansprak vanwege de mooie lusters en schilderijen aan de muur. Ze hopen nu een waardig alternatief te vinden zodat ze alsnog hun droom kunnen waarmaken.

Het koppel hoopt echter nog steeds dat hun trouwfeest voor 120 personen vrijdag gewoon in Schelle kan doorgaan. Ze hebben al een voorschot van meer dan vijfduizend euro betaald en weten niet of ze het volledige bedrag nog zullen terugzien. Ze proberen nu met de personen aan wie ze het voorschot hebben betaald te kijken of ze alles op een andere locatie kunnen laten doorgaan.

Ook andere getroffen koppels zitten met veel vragen en weten niet waar ze terecht kunnen voor antwoorden. Ze kunnen de uitbater van de zaal niet meer bereiken en hebben geen idee of hun trouwfeest nog kan doorgaan. Ze willen wel naar een andere zaal kijken, maar zijn bang dat ze dan plots met twee contracten zitten als hun feest toch doorgaat.

De bewindvoerder die is aangesteld in de zaak, meester Koentges, wil de getroffen koppels zo snel mogelijk informeren over of hun trouwfeest al dan niet kan doorgaan. Op dit moment is het echter nog te vroeg om daarover te communiceren, omdat de nodige informatie nog moet worden opgevraagd.

De verzegeling van de feestzalen werd maandagochtend uitgevoerd door het Kali-team van de Antwerpse politie. Het parket voerde sinds 2021 een onderzoek naar de groep die de feestzaal beheert, nadat de Nederlandse zakenman Karim B. het handelsfonds had overgenomen van de familie Crijns. Het parket stelt dat de Nederlander banden heeft met kopstukken uit het Antwerpse criminele drugsmilieu.

San Marco Village had jarenlang schulden opgebouwd bij RSZ en BTW, waardoor het bedrijf nu gedagvaard is in faillissement voor de ondernemingsrechtbank. Het personeel van de groep voelde de bui al hangen. Ze werden tot en met mei altijd goed betaald, maar sindsdien ging de situatie snel achteruit. De uitbater liet de zalen verloederen en deed valse beloftes over investeringen. Het personeel heeft nog steeds geen eindejaarspremie, vakantiegeld en overuren ontvangen.

De dertien werknemers van San Marco Village zijn nu bezig met het opstellen van een dossier tegen de uitbater en hebben te horen gekregen dat ze voorlopig niet vergoed zullen worden zolang het onderzoek loopt.

Advocaat Johan John Mees, raadsman van Karim B., opperde maandag de mogelijkheid om een aantal van de geplande feesten toch te laten doorgaan. Maar dit lijkt een moeilijke opgave te worden, gezien de betaalde voorschotten verdwenen zijn en er onvoldoende geld in kas zou zijn.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240924_97268312

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....