Op een krokodillenboerderij in Thailand zijn 125 krokodillen geslacht uit angst voor ontsnapping tijdens de overstromingen. De eigenaar van de boerderij bevestigt dat de maatregel is genomen om te voorkomen dat de krokodillen de mensen en dieren op het platteland zouden aanvallen. Het gaat om een boerderij in de provincie Lamphun, gelegen in het noorden van het land.

De Siamese krokodil, die tot drie meter lang kan worden, staat op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten. Ondanks de kritieke status in het wild, worden deze krokodillen in Thailand nog steeds gefokt voor hun huid.

De eigenaar van de boerderij heeft de krokodillen geëlektrocuteerd nadat zijn verzoek om de dieren tijdelijk elders onder te brengen werd afgewezen vanwege hun grootte.

Deze tragische gebeurtenis werpt een schokkend licht op de gevolgen van de overstromingen in Thailand. Terwijl het land worstelt met de natuurramp, worden ook de dieren slachtoffer van de verwoestende kracht van het water.

Een trieste realiteit die ons eraan herinnert dat de gevolgen van natuurrampen verder reiken dan alleen de menselijke bevolking.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240925_92200073

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....