Britse wetenschappers hebben een opmerkelijk voorstel gedaan om het alcoholgebruik in het land te verminderen: de grootte van de traditionele Britse ‘pint’ verkleinen. Echter, dit voorstel wordt niet met open armen ontvangen door de Britten. Ze vrezen dat het langer zal duren om dronken te worden en zo de ellende van de huidige regering te vergeten.

De ‘imperial pint’, die al sinds de 17e eeuw geliefd is in het Verenigd Koninkrijk, is met 568 milliliter aanzienlijk groter dan de gebruikelijke porties in andere landen. Onderzoekers van de Universiteit van Cambridge hebben ontdekt dat mensen vaak vasthouden aan een bepaald aantal consumpties, ongeacht de grootte van hun pint. Uit een experiment bleek dat de bierconsumptie met 10 procent daalde nadat pubs en restaurants kleinere glazen waren gaan gebruiken.

Hoewel dit voorstel mogelijk kan bijdragen aan de strijd tegen gezondheidsproblemen die verband houden met overmatig drinken, is er veel protest vanuit de Britse publieke opinie. Pete Brown, een bekende auteur over de Britse biercultuur, benadrukt dat de pubs in het land al genoeg problemen hebben en dat het verkleinen van de pint daar niet aan moet worden toegevoegd. Ook op sociale media wordt het voorstel bekritiseerd, waarbij mensen stellen dat een kleinere pint geen echte pint meer is.

Voorlopig hoeven de Britten zich echter geen zorgen te maken, aangezien de overheid nog geen plannen heeft om de pint als grootste portie te schrappen. Een Labour-parlementslid benadrukt dat de pint een belangrijk onderdeel is van de Britse pubcultuur en dat hij geen plan zal steunen om deze maat te veranderen.

Dus, voor nu kunnen de Britten nog genieten van hun geliefde pint, zonder dat deze in grootte wordt beperkt.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240925_92473453

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....