Michael Cohen, de voormalige persoonlijke advocaat van Donald Trump, heeft weer koppen gehaald nadat hij tijdens een recent interview verklaarde dat hij van plan is om de Verenigde Staten te verlaten als Trump de presidentsverkiezingen van 2024 wint.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen en LEO.

Cohen’s opmerkingen kwamen tijdens een optreden op MSNBC’s Deadline met gastheer Nicolle Wallace, waar hij zijn angsten besprak over wat een tweede Trump-presidentschap voor hem en anderen zou kunnen betekenen.

Michael Cohen, de langdurige persoonlijke advocaat van president Donald Trump, getuigt voor het Huiscomité voor Toezicht en Hervorming op 27 februari 2019 in Washington. Hij wordt verwacht te getuigen in de zwijggeldzaak van Donald Trump die op 15 april 2024 begint.

Cohen, die werd veroordeeld voor meineed en fraude in zaken die niet gerelateerd zijn aan zijn voormalige baas, vertelde Wallace dat hij al plannen maakt om een buitenlands paspoort te verkrijgen onder een nieuwe identiteit. “Ik ben hier weg,” verklaarde Cohen. “Ik werk al aan een buitenlands paspoort met een totaal andere naam. Ik weet niet hoe het zal gaan met betrekking tot het omgaan met mijn vrouw en kinderen. Ik wil zeker niet dat zij verhuizen naar waar ik naar toe kijk.”

Toen Wallace aan Cohen vroeg wat hij dacht dat er zou gebeuren als Trump terugkeert naar het Witte Huis, was Cohen direct in het uiten van zijn zorgen. “Ik denk niet dat jij of de president van MSNBC, generaal Milley, of Liz Cheney veilig zijn,” zei Cohen, verwijzend naar prominente figuren die Trump publiekelijk hebben bekritiseerd. “Hoeveel mensen heeft hij omgedraaid en gezegd: ‘Dit zijn mensen die ik van plan ben aan te pakken als ik de mogelijkheid heb?’”

Cohen uitte ook zijn zorgen over een recente beslissing van het Hooggerechtshof over presidentiële immuniteit, die hij interpreteerde als het geven van de mogelijkheid aan Trump om zonder gevolgen te handelen. “Het ergste is de recente beslissing van het Hooggerechtshof die hem immuniteit gaf, presidentiële immuniteit,” zei Cohen. “Nu denkt hij dat het niet alleen is dat ik kan doen wat ik wil, maar dat ik zelfs niet vervolgd kan worden. Het is een vrijkaartje voor de gevangenis.”

De beslissing waar Cohen naar verwees, die de president en bepaalde functionarissen van de uitvoerende macht immuniteit gaf tegen vervolging voor handelingen die in een officiële hoedanigheid zijn verricht, heeft debat doen ontstaan.

Cohen suggereerde dat Trump de uitspraak nu beschouwt als een vergunning om met straffeloosheid te opereren.

Terwijl Wallace zich onthield van het uitdagen van Cohen’s interpretatie, weerspiegelen zijn opmerkingen over de uitspraak een groeiend verhaal onder sommige links georiënteerde commentatoren dat de beslissing onbeperkte macht aan de president geeft.

Echter, juridische experts hebben verduidelijkt dat de uitspraak betrekking heeft op officiële handelingen die door de president tijdens zijn termijn zijn uitgevoerd en niet een algemene immuniteit biedt voor alle handelingen.

Cohen’s opmerkingen echoën soortgelijke gevoelens van anderen die in conflict zijn gekomen met Trump.

Stormy Daniels, de volwassen filmactrice in het middelpunt van de “zwijggeld” zaak van de openbare aanklager in Manhattan tegen Trump, vertelde onlangs aan Rolling Stone dat zij ook zou overwegen het land te verlaten als Trump weer aan de macht komt. “Hij wil geen president zijn. Hij wil koning zijn,” zei Daniels. “Hij wil op zijn goudtoilet zitten en een fu**in’ — ik weet het niet. Ik haat hem, op die manier.”

Daniels, die een sleutelrol speelde in de zaak die door DA Alvin Bragg in Manhattan is aangespannen, uitte haar minachting voor Trump en uitte haar zorgen over het politieke klimaat in de VS, met de voorspelling van “chaos” ongeacht de uitkomst van de verkiezingen. “Ik zit in deze tuin en ik denk, ‘Mijn paarden zouden daar moeten staan,’” zei Daniels. “Het zijn simpele dingen zoals dat, die me eraan herinneren dat ik dit elke dag moet leven.”

Cohen’s verklaring om het land te verlaten voegt een nieuwe laag toe aan de voortdurende discussie rond Trump’s mogelijke terugkeer naar de macht.

Cohen, ooit een vertrouwd vertrouweling van Trump, is inmiddels een van zijn meest uitgesproken critici geworden en verschijnt regelmatig op media-platforms om de voormalige president te veroordelen.

Zijn rol in de zaak van DA Bragg in Manhattan, die beschuldigingen inhoudt dat Trump zwijggeld aan Daniels heeft betaald tijdens de verkiezingen van 2016, heeft hem in de publieke belangstelling gehouden.

30 mei 2024; New York, NY, VS; 30 mei 2024; Openbaar aanklager in Manhattan Alvin Bragg Jr. spreekt tijdens een persconferentie op donderdagavond na de veroordeling van voormalig president Donald Trump. De Republikeinse presidentskandidaat werd schuldig bevonden aan 34 beschuldigingen van vervalsing van bedrijfsdocumenten, waardoor hij de eerste Amerikaanse president wordt die schuldig wordt bevonden aan een misdaad. Verplichte krediet: Olivia Falcigno. Verplichte krediet: Olivia Falcigno-USA TODAY

Cohen’s juridische problemen begonnen toen hij in 2018 werd veroordeeld voor meerdere beschuldigingen, waaronder belastingontduiking, schending van de campagnefinancieringswetten en het liegen tegen het Congres.

Zijn relatie met Trump verslechterde, en hij werkte later samen met federale onderzoekers tijdens onderzoeken naar Trump’s zakelijke transacties.

Sindsdien heeft Cohen Trump publiekelijk veroordeeld en hem beschuldigd van machtsmisbruik en manipulatie van het rechtssysteem.

Naarmate de verkiezingen van 2024 naderen, blijven de spanningen hoog onder degenen die Trump’s kandidatuur verzetten.

Cohen’s plan om het land te verlaten, samen met soortgelijke gevoelens van Daniels, benadrukt de diepe politieke verdeeldheid die de Amerikaanse discussie blijft vormgeven.

Cohen’s toekomst blijft echter onzeker. Ondanks zijn uitspraken over het verlaten van het land, blijven er vragen over hoe realistisch zijn plannen zijn. “Ik heb geen keuze,” zei Cohen tegen Wallace toen hem werd gevraagd of hij zijn vertrek zou doorzetten. Desondanks vormen de logistieke uitdagingen van het verhuizen van zijn gezin onder een nieuwe identiteit aanzienlijke obstakels.

Terwijl Trump de peilingen in de Republikeinse primaire race leidt, worstelen veel van zijn politieke tegenstanders met de implicaties van een mogelijke volgende termijn.

Voor Cohen, die publiekelijk beweert te vrezen voor vergelding van Trump, heeft de prospect van een tweede Trump-presidentschap hem ertoe aangezet extreemere maatregelen te overwegen, waaronder het volledig verlaten van het land.

Ondertussen heeft Trump Cohen’s beschuldigingen consequent van de hand gewezen en hem bestempeld als een in diskrediet gebrachte voormalige advocaat die relevantie zoekt.

Trump, die een polariserende figuur blijft in de Amerikaanse politiek, heeft ondanks talrijke juridische uitdagingen sterke steun van zijn achterban behouden.

Terwijl Cohen zich voorbereidt op de mogelijkheid van Trump’s terugkeer naar de macht, belooft de verkiezingen van 2024 een van de meest betwiste in recente herinnering te worden, met hoge inzet aan beide zijden van het politieke spectrum.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/michael-cohen-is-in-full-blown-panic-mode-over-the-thought-of-trump-winning-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....