De Amerikaanse Secret Service krijgt te maken met nieuwe beschuldigingen van wangedrag nadat een speciale agent ervan beschuldigd is een vrouwelijke medewerker van de campagne van Kamala Harris seksueel te hebben aangevallen.

Volgens vier bronnen uit de gemeenschap van de Secret Service vond het voorval plaats tijdens een reis naar Green Bay, Wisconsin, waar het bureau veiligheidswerk voor een mogelijke campagne-evenement van Harris verrichtte dat niet doorging.

Vicepresident Kamala Harris doet opmerkingen tijdens een campagnebijeenkomst op vrijdag 20 september 2024 in het Alliant Energy Center in Madison, Wis.

De vermeende aanval vond plaats nadat verschillende Secret Service-agenten en medewerkers van Harris in een lokaal restaurant hadden gedineerd en gedronken.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en ontvang 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

De groep keerde later terug naar de hotelkamer van de medewerker, waar de betrokken agent reportedly zichzelf aan de vrouw opdrong en haar betaste in het bijzijn van getuigen.

Een bron onthulde dat de agent zo dronken was geworden dat zijn collega’s hem uit zijn hotelkamer verwijderden en hem in de gang achterlieten, waar foto’s van hem werden gemaakt.

Nadat het voorval was gerapporteerd, werden topfunctionarissen van de Secret Service opgeroepen om de agent naar Washington, D.C. te laten komen, om te praten met onderzoekers van de Inspectiedivisie van het bureau, die klachtenonderzoeken behandelt.

Als reactie op de situatie zei een woordvoerder van de Secret Service in een verklaring aan Real Clear Politics: “Het Bureau voor Professionele Verantwoordelijkheid van de U.S. Secret Service onderzoekt een beschuldiging van wangedrag die een medewerker betreft.

De Secret Service eist de hoogste normen van haar personeel. De medewerker is op administratief verlof geplaatst in afwachting van de uitkomst van het onderzoek.”

Het Bureau van de Vicepresident gaf ook een verklaring uit, waarin het belang van de veiligheid van het personeel werd benadrukt: “Het Bureau van de Vicepresident neemt de veiligheid van het personeel serieus. We hebben een zero tolerance beleid voor seksueel wangedrag. Senior OVP-functionarissen zijn door de USSS gewaarschuwd over een voorval met een agent en geïnformeerd dat de USSS een onderzoek is gestart. Het Bureau van de Vicepresident zal geen verdere informatie vrijgeven.”

Het voorval met de Secret Service-agent voegt zich bij een reeks recente uitdagingen voor het bureau, inclusief intense scrutinies over het vermogen om hooggeplaatste politieke figuren te beschermen.

In juli ontsnapte voormalig president Donald Trump nipt aan een moordaanslag tijdens een campagnebijeenkomst in het westen van Pennsylvania.

Voormalig president Donald Trump praat over de moordaanslag op hem terwijl hij spreekt tot een publiek tijdens een town hall-vergadering in het Dort Financial Center in Flint, Michigan op dinsdag 17 september 2024.

Een schutter schoot op Trump en de menigte, waarbij één aanwezige werd gedood en twee anderen gewond raakten voordat een schutter van de Secret Service de schutter neutraliseerde.

Een rapport dat woensdag werd uitgebracht door de Senaatscommissie voor Binnenlandse Veiligheid en Overheidszaken ontdekte meerdere tekortkomingen van de Secret Service in het omgaan met beveiliging tijdens de bijeenkomst van Trump.

Het 94 pagina’s tellende interim-rapport onthulde dat de planning en beveiligingsrollen van het bureau duidelijke verantwoordelijkheden ontbeerden, en dat de coördinatie met staats- en lokale wetshandhaving onvoldoende was.

Het rapport, gebaseerd op een beoordeling van 2.800 pagina’s documenten en 12 interviews met personeel van de Secret Service, benadrukte tekortkomingen in het beveiligen van het gebouw van waaruit de schutter het vuur opende.

De commissie merkte op dat deze tekortkomingen “volledig voorzienbaar, voorkombaar en rechtstreeks gerelateerd aan de moordaanslag” waren.

Senaat Richard Blumenthal, voorzitter van de Permanente Subcommissie voor Onderzoeken van de Senaat, zei: “Elk van die tekortkomingen was voorkombaar, en de gevolgen van die tekortkomingen waren ernstig.”

18 april 2024; Washington, D.C., VS – Sen. Richard Blumenthal (D-CT), links, spreekt met minister van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas tijdens de hoorzitting van de Senaatscommissie voor Binnenlandse Veiligheid en Overheidszaken om de door de president voorgestelde begrotingsaanvraag voor het fiscale jaar 2025 voor het ministerie van Binnenlandse Veiligheid te onderzoeken, met de nadruk op de middelen en bevoegdheden die zijn gevraagd om het thuisland te beschermen en veilig te stellen. Verplicht krediet: Jack Gruber-USA TODAY.

Het rapport benadrukte ook meningsverschillen tussen de Democraten en Republieken in de commissie over de vraag of extra financiering enkele van de aanhoudende problemen van de Secret Service zou oplossen, waaronder tekortkomingen in personeelsbezetting en middelen.

De huidige regering financieringswet omvat $230 miljoen aan aanvullende middelen voor de Secret Service om de beveiliging voor presidentiële kandidaten te verbeteren naarmate de verkiezingen van 2024 naderen.

Terwijl Democraten zoals senator Blumenthal betoogden dat meer middelen noodzakelijk zijn, hebben anderen, waaronder vertegenwoordiger Rand Paul, gepleit voor veranderingen in het leiderschap van de Secret Service.

Paul betoogde dat het aanpakken van managementproblemen essentieel is en verklaarde: “Geen enkel bedrag aan geld dat je aan de Secret Service geeft, zal de menselijke fouten verlichten als je dezelfde mensen in charge laat die deze verschrikkelijke, dramatische fouten hebben gemaakt.”

De Secret Service heeft in de afgelopen jaren andere schandalen meegemaakt, waaronder een incident waarbij een vrouwelijke agent op Joint Base Andrews een mentale inzinking had en haar supervisor aanviel.

Andere agenten worstelden haar naar de grond en haalden haar wapen voordat ze haar op medische ongeschiktheid stelden.

Klokkenluiders binnen het bureau hebben sommige van deze problemen toegeschreven aan het verlagen van de aanwervingsnormen en het focussen op diversiteit, gelijkheid en inclusie (DEI) initiatieven om jaren van personeelstekorten aan te pakken.

Ze hebben ook gewezen op langdurige problemen zoals nepotisme en niet-op verdienste gebaseerde voorkeur bij aanwervingen en promoties.

De beschuldiging van seksuele aanranding tegen de agent van de Secret Service maakt deel uit van een groter patroon van wangedrag.

Het bureau heeft moeite gehad om interne beleidsregels handhaven, waaronder regels over alcoholgebruik. Deze regels, geïmplementeerd na een schandaal in Cartagena, Colombia in 2012, verbieden het drinken binnen 10 uur voor het aanroepen van de dienst.

Ondanks het beleid zijn incidenten van alcoholgerelateerd wangedrag doorgegaan, zoals in 2014, toen agenten die verantwoordelijk waren voor de bescherming van president Obama in Amsterdam naar huis werden gestuurd na een nacht van zwaar drinken.

Het onderzoek naar de recente beschuldigingen met de campagne-medewerker van Kamala is aan de gang, en zowel de Secret Service als het Bureau van de Vicepresident zullen naar verwachting verdere updates vrijgeven naarmate het onderzoek vordert.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/new-secret-service-scandal-involves-sexual-assault-in-front-of-witnesses/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....