Een explosie schokte het gerechtsgebouw van Santa Barbara County in Santa Maria woensdagochtend, wat schokgolven door de stad verspreidde en leidde tot lockdowns van meerdere faciliteiten.

Volgens het Santa Barbara County Sheriff’s Office hebben zich ten minste twee personen niet levensbedreigende verwondingen opgelopen en werd één verdachte kort na het voorval in hechtenis genomen. Tegen 10:30 was de situatie nog steeds actief, en de autoriteiten gingen door met hun onderzoek, zoals gerapporteerd door KSBY 6.

[embedded content]

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en ontvang 10% korting met de code RB10. Opgericht door Vet & LEO.

Volgens de stadsfunctionarissen van Santa Maria werd een verdachte opgepakt nadat hij naar verluidt rond 8:34 een explosie had veroorzaakt. De verdachte zou een rugzak naar de beveiliging van het gerechtsgebouw hebben gegooid, die vervolgens ontplofte.

De exacte aard van het apparaat dat bij de explosie werd gebruikt, blijft onder onderzoek, maar de wetshandhavers reageerden snel op de dreiging en hielden de verdachte ter plaatse aan. Het gerechtsgebouw en de omliggende gebieden werden prompt geëvacueerd en beveiligd.

Het Stadhuis, de financiële afdeling, de openbare bibliotheek en de recreatie- en parkenafdeling werden ook uit voorzorg op lockdown gesteld. Deze gebouwen, gelegen nabij het gerechtsgebouw aan McClelland Street, kregen opdracht om de rest van de dag gesloten te blijven.

Het Sheriff’s Office verzocht inwoners om weg te blijven uit het gebied, aangezien de straten rondom het gerechtsgebouw, waaronder Miller Street van Cook naar Central en McClelland Street van Boone naar Cook, voor verkeer werden afgesloten.

De veiligheid van het gebied was halverwege de ochtend nog steeds onduidelijk, en eerstehulpverleners werkten ijverig om de situatie in te schatten.

https://www.youtube.com/watch?v=IiwXNz5_S9A

Een ooggetuige vertelde over het gespannen moment toen de verdachte het gerechtsgebouw binnenstormde en wat leek op een rugzak recht naar de beveiliging gooide. Enkele momenten later schudde een explosie het gebouw, wat mensen in paniek deed raken. Gelukkig reageerden de beveiligingsagenten snel en efficiënt, en grepen de verdachte voordat er nog meer chaos kon ontstaan. Hun snelle reactie voorkwam waarschijnlijk een veel desastreuzer resultaat, aangezien ze de persoon onmiddellijk beveiligden voordat iemand anders gewond kon raken.

De politie van Santa Maria bevestigde dat het Sheriff’s Office het onderzoek naar de explosie leidde. Echter, de details blijven schaars, aangezien functionarissen nog niet de volledige omvang van de verwondingen of de veroorzaakte schade hebben bevestigd. Terwijl twee personen naar verluidt niet levensbedreigende verwondingen opliepen, blijft de totale impact van de explosie onder review.

Het gerechtsgebouw blijft gesloten, en op dit moment is er geen tijdlijn wanneer het mogelijk opnieuw open kan. De autoriteiten werken dag en nacht om de situatie te beoordelen en meer informatie te verzamelen, maar de inwoners van Santa Maria worden aangespoord om alert te blijven. De wetshandhaving blijft het publiek adviseren om het gebied te vermijden terwijl het onderzoek zich ontvouwt.

Dit ontwikkelende verhaal is nog lang niet voorbij, en naarmate het onderzoek vordert, zullen er waarschijnlijk meer updates verschijnen. Voor nu worden lokale inwoners herinnerd om voorzichtig te blijven en eventuele instructies van functionarissen met betrekking tot veiligheid en wegafsluitingen op te volgen.


De opvattingen van bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM Nieuws. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/suspect-in-custody-after-explosion-at-santa-maria-courthouse-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....