Commerce Secretary Gina Raimondo staat onder vuur na haar uitspraak dat supporters voormalig president Donald Trump moeten “uitdoven” in een recent interview met MSNBC.

Haar uitspraak heeft veel kritiek uitgelokt, vooral gezien de twee recente moordpogingen op Trumps leven. Het tijdstip en de toon van haar opmerkingen hebben woede opgewekt bij Trump-supporters, die beargumenteren dat dergelijke retoriek alleen maar verder geweld aanwakkert.

Voormalig president Donald Trump poseert tijdens een campagnebijeenkomst op 27 juli in het Herb Brooks National Hockey Center in St. Cloud, Minnesota. In zijn toespraak riep Trump zijn supporters op om de staat rood te kleuren.

Raimondo, een nauwe bondgenoot van vicepresident Kamala Harris en voormalig gouverneur van Rhode Island, verscheen op MSNBC om Trump te veroordelen voor wat zij zijn leugens over de Biden-Harris administratie noemde.

Patriottische strandmode voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en ontvang 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

In een verhitte opname verklaarde ze: “Laten we hem voorgoed uitdoven,” terwijl ze Harris prees als een “bijzonder getalenteerde kandidaat” met het potentieel om te leiden. Critici grepen snel haar woordkeuze aan en wezen op de verontrustende implicaties van “uitdoven” gezien de recente moordpogingen tegen Trump, zoals gerapporteerd door Trending Politics News.

Dit komt slechts enkele dagen na de arrestatie door federale autoriteiten van de 58-jarige Ryan Wesley Routh, die probeerde Trump te vermoorden op een golfbaan in West Palm Beach, Florida, op 15 september. Routh had Trump maandenlang achtervolgd voordat hij de aanval probeerde uit te voeren.

Zijn retoriek over “democratie op de stembiljetten” weerspiegelde de taal die werd gebruikt door hooggeplaatste democraten, waaronder Harris en haar running mate Tim Walz.

Het incident in West Palm Beach volgde op een eerdere moordpoging op 13 juli, toen een tiener Trump in het oor schoot tijdens een rally in Butler, Pennsylvania. Fouten van de Secret Service stelden de schutter in staat om binnen schotafstand te komen, wat resulteerde in de dood van een Trump-supporter, Corey Camperatore, en ernstige verwondingen bij twee anderen.

Deze gewelddadige gebeurtenissen hebben de controversiële politieke discussie niet getemperd, waarbij de opmerkingen van Raimondo brandstof hebben toegevoegd aan een reeds gespannen omgeving. Online hielden critici zich niet in.

Op X beschreef een gebruiker haar opmerkingen als “een oorlogsverklaring”, terwijl een ander schreef: “Niemand gebruikt dat woord [‘uitdoven’] in politieke discussies tenzij ze iets gewelddadigs bedoelen.”

Trump zelf reageerde door de recente moordpogingen te koppelen aan de opruiende taal die door prominente democraten wordt gebruikt. “Hun retoriek zorgt ervoor dat ik onder vuur word genomen,” zei Trump, en beschuldigde de Biden-Harris administratie ervan geweld tegen hem aan te wakkeren.

Dit is niet de eerste keer dat een democraat onder vuur komt te liggen vanwege harde retoriek richting Trump. Vorig jaar maakte Congresswoman Stacey Plaskett (D-Virgin Islands) de krantenkoppen toen ze suggereerde dat Trump “vermoord moest worden” tijdens een live televisieoptreden, hoewel ze zichzelf snel corrigeerde.

Congressman Dan Goldman (D-NY) moest ook excuses aanbieden nadat hij zei dat Trump “verwijderd” moest worden vanwege de bedreiging die hij voor de democratie vormde.

Zelfs Congresswoman Maxine Waters (D-CA) heeft mensen aangemoedigd om “meer confronterend” te worden als Trump een tweede termijn zou winnen.

Nu de verkiezingen van 2024 dichterbij komen, wordt deze soort opruiende retoriek een punt van controverse, waarbij Trump-supporters om verantwoordelijkheid vragen. Trump, onverstoorbaar door de aanvallen op zijn leven, gaat door met zijn campagne voor het presidentschap en belooft “het land te redden” van degenen die “het willen vernietigen, zowel van binnenuit als van buitenaf.”


De meningen die door bijdragers en/of inhoudspartners worden geuit, zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/extinguish-trump-guess-reasonable-debate-is-outdated-for-bidens-crew-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....