burgemeester Eric Adams is aangeklaagd door een federale grand jury op beschuldigingen die verband houden met een lopend onderzoek, bevestigden bronnen aan de New York Post.

Burgemeester Eric Adams van New York City, politiecommissaris Keechant Sewell en plaatsvervangend burgemeester Philip Banks bespreken de veiligheidsmaatregelen die zijn getroffen voor de rechtszitting van voormalig president Donald Trump op dinsdag tijdens een persconferentie in het stadhuis op 3 april 2022.
Xxx Sh040323trumpindictment001a Jpg

De aanklacht, die de eerste keer markeert dat een zittende burgemeester van New York City met strafrechtelijke beschuldigingen wordt geconfronteerd, zal naar verwachting donderdag worden vrijgegeven door de Amerikaanse aanklager Damian Williams.

Adams, die zich sterk heeft uitgesproken over de migrantcrisis in New York City, heeft een uitdagende verklaring afgegeven, waarin hij beweert dat hij door de federale overheid als doelwit wordt gekozen omdat hij over het probleem spreekt. “Ik wist altijd dat als ik mijn standpunt voor New Yorkers innam, ik een doelwit zou zijn — en een doelwit ben ik geworden,” zei Adams. “Als ik aanklagen, ben ik onschuldig, en ik zal dit met elk beetje van mijn kracht en geest bestrijden.”

Patriottische strandmode voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen en LEO’s.

De aanklacht zou verband houden met beschuldigingen dat de burgemeestercampagne van Adams in 2021 illegale donaties heeft ontvangen van buitenlandse entiteiten, met name de Turkse regering, in ruil voor politieke gunsten.

De beschuldigingen omvatten aanklachten van handelen als een niet-geregistreerde buitenlandse agent en het aannemen van gelden om goedkeuring te krijgen voor de bouw van het Turkse consulaat in Manhattan.

Volgens bronnen wordt verwacht dat Adams zich vroeg volgende week aan de autoriteiten zal overgeven, en dat ook andere betrokkenen bij de campagne mogelijk aanklachten zullen krijgen.

Onder hen zijn Brianna Suggs, de belangrijkste fondswerver van Adams, en zijn directeur van Aziatische Zaken, Winnie Greco.

Er wordt gerapporteerd dat tot drie anderen ook in de aanklacht zouden kunnen worden genoemd, hoewel hun identiteiten nog niet zijn bevestigd.

[embedded content]

Na het nieuws heeft de wetshandhaving barrières opgezet buiten Gracie Mansion, de officiële residentie van Adams, terwijl verslaggevers van het terrein werden teruggedrongen.

Rond middernacht kwam Adams’ voormalige stafchef, Frank Carone, uit het herenhuis, en vertelde verslaggevers dat Adams “helemaal niet” afgeleid was door de juridische procedures.

De aanklacht volgt op een reeks invallen die door federale autoriteiten in september zijn uitgevoerd, gericht op ambtenaren binnen de Adams-administratie.

Deze invallen, die zich concentreerden op vermeende corruptie, brachten het stadhuis wekenlang in chaos.

Het onderzoek is uitgebreid om ook communicatie tussen de Adams-administratie, de Turkse regering en verschillende andere buitenlandse landen te omvatten.

Adams’ campagne in 2021 heeft al kritiek gekregen vanwege donaties die verband houden met Turkse belangen.

In juli heeft het kantoor van de federale aanklager het stadhuis gedagvaard voor documenten met betrekking tot Adams’ communicatie met Turkije, Israël, China, Qatar, Zuid-Korea en Oezbekistan.

Deze dagvaarden eisten toegang tot tekstberichten, documenten en andere materialen in verband met interacties tussen Adams en buitenlandse regeringen.

Het onderzoek kreeg nationale aandacht na een inval in november in het huis van Suggs in Brooklyn, die bewijs zocht van straw donor kickbacks van Turkse ambtenaren en een bouwbedrijf, KSK Construction Group, naar de campagne van Adams.

Adams moest een hooggeplaatste vergadering in het Witte Huis over de migrantcrisis inkorten om met de nasleep om te gaan.

De schandaal breidde zich de daaropvolgende maanden uit, met de FBI die de huizen van andere belangrijke figuren binnenging, waaronder Rana Abbasova, een medewerker van het stadhuis, en Cenk Ocal, een voormalige executive van Turkish Airlines die betrokken was bij het overgangsteam van Adams.

[embedded content]

Adams zelf had zijn telefoons en iPad in beslag genomen door FBI-agenten tijdens een inval in november in Manhattan.

Ondanks de toenemende juridische problemen heeft Adams consistent ontkend iets verkeerd te hebben gedaan. “Het vergt veel discipline om niets te zeggen als je weet dat je niets verkeerd hebt gedaan,” zei Adams in augustus over het onderzoek naar zijn campagne.

Deze aanklacht is de eerste keer dat een burgemeester van New York City in bijna 170 jaar is aangeklaagd. Eerdere burgemeesters, zoals David Dinkins en Bill de Blasio, stonden ook onder druk van corruptieonderzoeken tijdens hun ambtstermijnen, maar geen daarvan resulteerde in aanklachten.

Voormalig burgemeester Jimmy Walker trad in 1932 af terwijl hij onder onderzoek stond, maar ook hij werd nooit aangeklaagd.

De aanklacht tegen Adams voegt zich bij de groeiende lijst van federale onderzoeken naar zijn administratie.

Hoewel er nog geen andere aanklachten zijn ingediend, wordt verwacht dat deze onderzoeken, uitgevoerd door federale aanklagers in Manhattan, zullen doorgaan, met verdere details die naar verwachting de komende weken naar voren zullen komen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/nyc-mayor-indicted-on-federal-charges-in-corruption-probe-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....