Het is pijnlijk om te zien hoe Nederland, als nettobetaler aan de Europese Unie, zichzelf in de knoop heeft gewerkt met een reeks draconische hervormingen die we zelf hebben geëist om in aanmerking te komen voor het coronaherstelfonds. Terwijl de rest van Europa gretig de miljarden uit Brussel binnen harkt, lijkt Nederland vast te lopen in de eigen politieke molensteen. Wanneer gaan we inzien dat we economisch veel beter af zouden zijn zonder de steeds verder grijpende macht van de EU?

De strikte voorwaarden die Nederland zelf aan het coronaherstelfonds heeft gekoppeld, beginnen nu een blok aan het been te worden. De beloofde hervormingen, zoals het invoeren van rekeningrijden en de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen, stuiten op enorme weerstand. Zelfs nu Nederland al 1,3 miljard euro heeft binnengehaald, wordt het steeds moeilijker om de rest van de 5,4 miljard euro veilig te stellen.

Het is een zure constatering: Nederland heeft zichzelf in deze situatie gebracht. Tijdens de onderhandelingen over het coronaherstelfonds, bedong Nederland hervormingen als voorwaarde voor uitbetaling. We waren het ‘braafste jongetje van de klas’, met een zelfopgelegde hervormingsdrang. Terwijl landen als Italië en Spanje volop genieten van de Brusselse steun, moeten wij in Den Haag nog maar zien of we onze hervormingen überhaupt op tijd kunnen uitvoeren.

Neem bijvoorbeeld het rekeningrijden. Een maatregel die door het vorige kabinet werd voorgesteld, maar nu volledig van tafel is. Het nieuwe kabinet ziet er geen heil in, en terecht. Niemand wil nog meer lastenverzwaringen, zeker niet in een tijd waarin de energierekening en belastingen al door het dak gaan. Maar zonder die hervorming lopen we dus geld mis.

Hetzelfde geldt voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen, een maatregel die door de bureaucraten in Brussel met applaus werd ontvangen. Maar hier in Nederland? Politiek onhaalbaar. De zelfstandigen staan terecht op hun achterste benen, en het nieuwe kabinet durft deze maatregel voorlopig niet door te drukken. Ook de aanpak van schijnzelfstandigheid wordt niet op tijd uitgevoerd.

Waar zijn we mee bezig? Nederland loopt zichzelf voorbij om de EU te pleasen en hoopt op wat kruimels uit Brussel. We hebben ons in een hoek gezet, terwijl we als nettobetaler al miljarden meer in de EU-kas storten dan we ooit zullen terugzien. Het is tijd om te beseffen dat we veel beter af zijn zonder deze Brusselse ketenen. Willen we echt onze welvaart en zelfstandigheid op het spel zetten voor een klein deel van dat coronaherstelfonds?

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!
De situatie rond het coronaherstelfonds legt bloot hoe Nederland gevangen zit in een EU die steeds meer overheerst. We rennen achter onhaalbare hervormingen aan om Brussel tevreden te stellen, terwijl onze eigen belangen worden genegeerd. Het is tijd om de balans op te maken: Nederland verdient beter dan dit. Het is tijd voor Nexit!

Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/nederland-offert-zichzelf-op-voor-brusselse-miljarden-en-loopt-nu-vast-in-eigen-draconische-maatregelen

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....