Op het proces tegen Christian Brückner, de hoofdverdachte in de verdwijningszaak van Maddie McCann, heeft een Duitse agent gereageerd op de bezwarende getuigenis van de ex-celgenoot van Brückner. De agent gaf aan verrast te zijn door de getuigenis.

In de rechtbank van Braunschweig deed Laurentiu Codin, een voormalige celgenoot van Brückner, een vernietigende getuigenis tegen de 47-jarige Duitser. Brückner staat terecht voor verschillende aanklachten, waaronder zedenfeiten en verkrachtingen die geen verband houden met de zaak van het vermiste meisje Maddie McCann.

Codin beweerde echter ook dingen die de speurders wellicht zullen interesseren. Hij verklaarde: “Hij vertelde me dat hij ooit een kind had ontvoerd na een inbraak toen hij in de Algarve woonde. Hij pleegde veel diefstallen in een regio vol hotels en rijke vakantiegangers. Toen hij een openstaand raam zag, vond hij geen geld maar een kind. Hij nam het mee. Twee uur later, toen de politie en honden overal waren, is hij gevlucht.” Codin beweerde ook dat Brückner hem had verteld dat hij het kind in zijn auto had meegenomen en vroeg of het DNA van een kind kon worden afgenomen van botten onder de grond en of politiehonden dat konden ruiken.

Een agent bevestigde een dag later op het proces dat Codin een deel van dit verhaal al had verteld tijdens zijn verhoor in augustus 2020. De agent, Niko Müller, is een speurder bij de Duitse tegenhanger van de FBI en heeft de zaak mede onderzocht. Müller bevestigde dat Codin had gezegd dat Brückner verschillende verkrachtingen had gepleegd in Portugal, waaronder een op een 70-jarige vrouw in een hotel en een andere vrouw.

Hoewel Müller sommige elementen van Codins getuigenis nog niet had gehoord, zoals de inbraak en ontvoering van een meisje, kon hij niet zeggen of deze gebeurtenissen wel of niet hadden plaatsgevonden.

Deze nieuwe getuigenis werpt een schokkend licht op de zaak van Maddie McCann en versterkt de verdenkingen tegen Brückner. Het proces gaat verder met meer onthullingen en mogelijkheden om de waarheid achter de verdwijning van Maddie McCann te achterhalen.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240926_95887529

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....