De Staatsverkiesingsraad van North Carolina heeft onlangs 747.000 individuen verwijderd van de kiezerslijsten van de staat gedurende een periode van 20 maanden, met als reden onbekwaamheid voor registratie.

Patriottische strandmode voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

Volgens een persbericht van de raad zijn mensen van de lijsten verwijderd omwille van verschillende factoren, waaronder verhuizen naar een andere staat, overlijden of persoonlijke verzoeken om verwijdering.

De aankondiging volgt op een rechtszaak aangespannen door Republikeinen in North Carolina, die betoogden dat de kiezerslijsten van de staat onbekwame individuen bevatten, wat zorgen opriep over de integriteit van de aanstaande presidentsverkiezingen van 2024.

Een aanzienlijk aantal van degenen die zijn verwijderd, waren individuen die binnen de staat waren verhuisd maar hun adressen niet hadden bijgewerkt, of die niet hadden deelgenomen aan de vorige twee federale verkiezingen, wat resulteerde in hun classificatie als inactieve kiezers.

Andere redenen voor verwijdering waren veroordelingen voor misdaden, verhuizingen naar andere staten en verzoeken om persoonlijke verwijdering van de kiezerslijst.

North Carolina, erkend als een belangrijke swingstate in presidentsverkiezingen, zal naar verwachting een cruciale rol spelen in de verkiezingen van 2024.

Slechts één keer in de afgelopen twee decennia heeft de staat in het voordeel van een Democraat gestemd—toen voormalig president Barack Obama North Carolina won in 2008.

De aanstaande presidentsstrijd lijkt nauw te gaan, waarbij Kamala Harris en voormalig president Donald Trump elkaar zullen tegenkomen, met beide kandidaten die competitief peilen in de staat.

Mensen reageren in het Mesa Convention Center terwijl ze voormalig president Donald J. Trump en vice-president Kamala Harris op 10 september 2024 zien debatteren.

Naast de presidentsrace wordt de gouverneursrace van North Carolina spannender nu Republikeinse luitenant-gouverneur Mark Robinson het opneemt tegen de Democratische procureur-generaal Josh Stein.

De bijgewerkte kiezersregistratiegegevens van de staat, die nu ongeveer 7,7 miljoen geregistreerde kiezers toont, zullen cruciaal zijn terwijl de campagnes intensiveren.

De recente uitschonking van de kiezerslijsten komt slechts enkele weken nadat de Republikeinen in North Carolina een rechtszaak hebben aangespannen, waarin ze betoogden dat de staat niet adequaat had gereageerd op zorgen over onbekwame individuen die op de kiezerslijst bleven staan.

In hun rechtszaak beweerde een inwoner van Wake County dat de kiezersregistratieformulieren in de county de vereiste informatie, zoals rijbewijs- of sociaal zekerheidsnummers, niet vroegen, waardoor de integriteit van de verkiezingen van de staat werd ondermijnd.

De rechtszaak stelde dat de staat het electorale proces in gevaar heeft gebracht door deze cruciale informatie niet te verzamelen.

In een andere juridische uitdaging uitten Republikeinen hun bezorgdheid nadat de staat het gebruik goedkeurde van digitale ID’s uitgegeven door de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill als geldige identificatie voor kiezers.

Een lokale rechter wees echter de claim af, waardoor het gebruik van deze ID’s kon doorgaan.

Naarmate North Carolina zich voorbereidt op de verkiezingen van 2024, blijft de controle over de kiezerslijsten en verkiezingsprocessen een belangrijk aandachtspunt, waarbij beide partijen de kritieke swingstate in de gaten houden als een slagveld dat de uitkomst van de nationale en lokale verkiezingen zou kunnen bepalen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/key-battleground-state-purges-747000-ineligible-voters-from-the-rolls/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....