Mark Cuban gelooft niet in de opvatting dat de mainstream media naar links helt. Sterker nog, hij volhardt dat het de conservatieven zijn die vandaag de dag het medialandschap domineren. Zijn opmerkingen kwamen tijdens een verschijning op CNBC’s Squawk Box, waar Cuban zich voegde bij de hosts Joe Kernen, Andrew Ross Sorkin en Rebecca Quick om de huidige presidentiële race en zijn steun voor vicepresident Kamala Harris te bespreken, zoals gerapporteerd door Mediaite.

Het gesprek nam een scherpe wending toen Kernen een rapport aanhaalde van het conservatieve Media Research Center’s NewsBusters. Het rapport beschuldigde ABC News van 100% positieve berichtgeving over Harris, terwijl er 93% negatieve berichtgeving over voormalig president Donald Trump was. Met het enige mogelijke debat tussen Trump en Harris, georganiseerd door ABC, wekte de bevindingen bezorgdheid over mediabias.

Voormalig president Donald Trump spreekt bij Alro Steel in Potterville, donderdag 29 augustus 2024.

Kernen drong aan op Cuban over de mediaberichtgeving en noemde de recente kritiek van Elon Musk op de pers. “Ik zou gewoon beargumenteren dat het invullen van de hiaten niet rekening houdt met die beweging en de mediaberichtgeving zo positief is geweest en bijna, Mark, dat het is alsof we ons geen zorgen hoeven te maken over het kiezen van deze man die duidelijk niet in staat is om nog eens vier jaar te dienen, en het is niet Donald Trump, dus de mensen en de links die een kandidaat nodig hebben, zouden op dat moment iemand omarmd hebben. En je weet dat ABC 100% positieve berichtgeving over haar had, 92% negatieve over Trump, dus Elon zegt, wat is er veranderd in de mediaberichtgeving?” vroeg Kernen.

Vicepresident Kamala Harris zwaait naar supporters na het spreken bij Throwback Brewery in North Hampton, woensdag 4 september 2024.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen en LEO’s.

Cuban waste geen tijd om de situatie om te draaien. “Wat is het meest bekeken nieuws kanaal?” daagde Cuban uit. “Wie zijn de meest bekeken en beluisterde podcasts?” Toen Kernen Fox News noemde, stemde Cuban snel in. “Ik bedoel, het is niet dicht in de buurt. De nummer één shows zijn allemaal Fox, de nummer één podcasts zijn rechtsgeoriënteerd.”

Volgens Cuban bewijst het succes van rechtsgeoriënteerde media zoals Fox News en conservatieve podcasts dat de mainstream media niet zo liberaal is als velen denken. “De mainstream media is niet wie je denkt dat het is. De mainstream media helt echt naar rechts,” zei hij.

28 apr, 2024; Dallas, Texas, VS; Mark Cuban na de wedstrijd tegen de LA Clippers tijdens wedstrijd vier van de eerste ronde voor de 2024 NBA play-offs in het American Airlines Center. Verplichte credit: Kevin Jairaj-Imagn Images

Mark Cuban’s media blitz deze week heeft zeker de gemoederen verhit, met verschijningen op Fox News en een gesprek met komiek Theo Von. Tijdens deze interviews ging Cuban niet uit de weg voor het bespreken van zijn eerdere steun voor Donald Trump, zijn voortdurende ruzie met Elon Musk, en zijn steun voor Kamala Harris voor de verkiezingen van 2024.

Nu Cuban zich blijft laten zien, wordt het duidelijk dat hij de gebruikelijke linkse narratief over mediabias verwerpt. In zijn ogen zijn het de conservatieven die de touwtjes in handen hebben in het huidige medialandschap, niet de liberale elites.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van je eigen opmerkingen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/mark-cuban-claims-conservatives-control-the-media-not-liberals-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....