In een zet die opnieuw buitenlandse prioriteiten boven de behoeften van Amerikanen plaatst, is de Biden-Harris-administratie bezig met het aankondigen van een aanvullende $8 miljard aan militaire hulp aan Oekraïne.

Dit gebeurt terwijl de Oekraïense president Volodymyr Zelensky Washington, D.C. bezoekt, terwijl Amerikaanse burgers steeds grotere economische moeilijkheden, buitensporige inflatie en een crisis aan de zuidelijke grens ondervinden, zoals gerapporteerd door The Gateway Pundit.

Patriottische zwemkleding voor liefhebbers van vrijheid! Koop nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen en LEO.

Volgens Reuters werkt de administratie tegen een strakke deadline om een pakket van $5,6 miljard aan militaire hulp af te ronden, waarbij ze putten uit de Amerikaanse wapenvoorraden voordat het fiscale jaar eindigt op 30 september.

Dit is onderdeel van een breder akkoord van $8 miljard dat $2,4 miljard omvat onder het Oekraïne Veiligheidsassistentie-initiatief. Via dit initiatief kan de administratie meer wapens aanschaffen van defensiecontractanten in plaats van de bestaande Amerikaanse reserve verder te verlagen.

Terwijl Amerikaanse steden worstelen met recordcriminaliteit en economisch herstel, blijft de administratie miljarden aan wapens naar Oekraïne sturen. Onder de items op de verzendlijst bevinden zich precisiebombardementen, patrouilleboten en artilleriemunitie.

Deze wapens mogen echter niet worden gebruikt op Russische bodem—een beperking die velen beweren dat dit hulppakket niet meer is dan defensieve liefdadigheid, waarbij Amerikaanse belastingbetalers de rekening betalen.

Ondanks deze toename in buitenlandse uitgaven, lijkt de Biden-administratie niet bezorgd over de stijgende boodschappenrekeningen, stagnatie van lonen en toenemende criminaliteit die Amerikanen treffen. Steden zoals Chicago en San Francisco hebben een stijging van geweldsmisdrijven gezien, maar de focus van de administratie blijft liggen op Zelensky’s oorlogsinspanningen.

21 september 2023; Washington, DC, VS; Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet alle 100 senatoren in de Oude Senaatskamer in het Capitool van de VS in Washington, DC, op 21 september 2023. Oekraïense president Volodymyr Zelensky is in Washington om te vergaderen met leden van het Congres in het Capitool van de VS, het Pentagon en de Amerikaanse president Joe Biden in het Witte Huis om een pleidooi te houden voor verdere militaire hulp. Verplichte krediet: Shawn Thew/Pool via USA TODAY NETWORK

Er lijkt geen einde te komen voor deze hulppakketten, aangezien de administratie van plan is om in de komende maanden nog meer aan te kondigen. Met Amerikaanse belastingbetalers die de verdediging van Oekraïne financieren, vragen velen zich af wanneer, of als, de financiële kraan ooit zal worden afgesloten.

Sinds het begin van de Russische invasie heeft het Congres bijna $175 miljard aan hulp voor Oekraïne goedgekeurd. De Council on Foreign Relations meldt dat er vijf wetsvoorstellen zijn aangenomen om Oekraïne voortdurende steun te bieden, met het meest recente voorstel dat in april 2024 werd goedgekeurd.

Hoewel het totale budget voor deze inspanningen vaak wordt gerapporteerd als $175 miljard, is slechts $107 miljard directe hulp aan Oekraïne. De rest dekt Amerikaanse operaties die verband houden met het conflict en biedt hulp aan andere landen in de regio.

Het roept belangrijke vragen op over hoe lang het Amerikaanse publiek nog wordt verwacht internationale conflicten financieel te ondersteunen, vooral nu binnenlandse uitdagingen zoals economische instabiliteit, stijgende inflatie en criminaliteit de gemeenschappen in het hele land blijven beïnvloeden. Met groeiende bezorgdheid thuis vragen velen zich af wanneer of er een verschuiving in focus zal zijn naar het aanpakken van dringende kwesties binnen de Verenigde Staten.


De meningen van bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/biden-magically-finds-more-ukraine-cash-while-u-s-cities-beg-for-scraps/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....