Geweldig nieuws voor. allemensen die graag meer, meer, meer willen betalen aan infrastructuur. Ja, de belastingdruk is al immens hoog in ons land. En ja, automobilisten betalen zich ook op andere manieren al lang blauw. Maar wacht, PVV-minister Barry Madlener heeft een plan om nóg meer te verdienen aan autorijders. Hij wil ze extra laten betalen. Via tolwegen.

In een land waar de belastingdruk zo hoog is als in Nederland zou je denken dat de staat toch echt wel voor goede wegen kan zorgen. Als er een probleem is met de wegen dan moet dat snel opgelost kunnen worden, en als er wegen bijgebouwd moeten worden dan, hop, kan er snel wat asfalt neergegooid worden. Daar betalen we genoeg voor met z’n allen, niet dan?

Nou, blijkbaar niet. Want de PVV-minister van Infrastructuur denkt er serieus over na om ‘private investeerders’ te zoeken voor het bouwen van nieuwe snelwegen. Zij hebben geld. Hij wil geld. Maar ja, daar willen ze wel iets voor terug. Dat kan door tol te heffen op die te bouwen wegen. Zo kunnen die ‘investeerders’ lekker verdienen aan hun ‘investering’ (in infrastructuur).

Win-win, dus! Voor de staat en de ‘investeerders’ dan. Voor de gewone automobilist is het natuurlijk verlies-verlies. Je betaalt je blauw aan belasting en andere heffingen, waar zogenaamd onder meer de infrastructuur van betaald wordt… maar vervolgens moet je op bepaalde snelwegen tol betalen. Dat kan er nog wel even bij.

“Als het een businesscase is waarbij we wel meer wegen kunnen krijgen, dan sluit ik dat niet bij voorbaat uit,” zegt Madlener. Als er “echt geen geld is” vindt hij dit een geweldige manier om alsnog wat geld in te zamelen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is tijd om PAL te staan voor elkaar. Voor rechts. Voor Nederland. Voor Ongehoord Nederland. Ja, JUIST in deze tijd. Daarom roepen wij al onze lezers op om NU lid te worden van Omroep ON!, de enige NPO-omroep die jouw en onze waarden deelt. We zien de aanvallen op ON! in de media, en zelfs in de politiek. Maar juist DAAROM moeten we ON! meer dan ooit steunen. Word daarom lid van ON! Vandaag nog. Samen staan we sterk. Als we ON! laten vallen gaan we uiteindelijk allemaal ten onder, DDS incluis!

Maar wacht eens even, waarom is er “echt geen geld”? Er wordt bakken met geld weggegeven aan “ontwikkelingssamenwerking.” Miljoenen en nog eens miljoenen (en zelfs miljarden) worden “geschonken” aan Oekraïne. Nederlanders betalen zich blauw aan de opvang van zogenaamde ‘asielzoekers,’ die in veel gevallen gewoon kansenparels zijn. Gelukszoekers.

Miljarden en nog eens miljarden en nog eens miljarden worden uitgegeven aan dat soort hobbyprojecten. Maar dan zou er zogenaamd geen geld zijn voor snelwegen? Je weet wel, van die wegen die nodig zijn om van A naar B te gaan, en die van het grootste belang zijn voor een goed functionerende economie?

Wat is dat voor knettergestoord argument?

DDS heeft een NIEUWE Dagelijkse Nieuwsbrief. Abonneer je GRATIS en voor niets op deze NIEUWE dagelijkse nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is beter dan de oude nieuwsbrief: 1) we doen het in house dus zijn niet afhankelijk van anderen en 2) de layout en indeling van deze nieuwsbrief is veel handiger. Abonneer je dus. Gratis. Vandaag nog!


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/politiek/geschift-pvv-minister-madlener-steunt-tolwegen-anders-is-er-geen-geld-voor-nieuwe-snelwegen-maar-wel-voor-kansenparels-en-oekraine

.


Een gedachte over “Geschift! PVV-minister Madlener steunt tolwegen: ‘Anders is er geen geld voor nieuwe snelwegen.’ Maar wel voor Kansenparels en Oekraïne?!.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....