Red Bull is de afgelopen dagen op buitengewoon negatieve wijze in het nieuws gekomen… en dat heeft het bedrijf helemaal aan zichzelf te danken. De manier waarop de organisatie is omgegaan met het ontslag van Formule 1-coureur Daniel Ricciardo is namelijk ronduit schandalig. Dat vinden heel veel fans én commentatoren.
Tijdens de Grand Prix in Singapore was het gerucht dat dit weleens het einde kon betekenen voor de carriere van Ricciardo in de Formule 1. Zijn team, VCARB (het tweede, juniorenteam eigenlijk van Red Bull, dat officieel ook wel Racing Bulls heet), bevestigde de geruchten niet, maar sprak ze ook niet tegen. Datzelfde gold voor de absolute bazen bij Red Bull Racing, Christian Horner en Helmut Marko. Natuurlijk is Laurent Mekies de grote man bij VCARB, maar iedereen weet dat Horner en Marko écht bepalen wie er bij dat team rijdt en wie niet.

Ricciardo was na de race emotioneel. Tranen in zijn ogen. “Ik bleef nog even in de cockpit zitten,” zei hij over zijn gedrag na de race, “omdat ik nog even wilde genieten van dat gevoel. Ik weet dat dit mijn laatste race kan zijn geweest, dus ik wil dit gevoel echt in me opnemen.”

Dagen later werd het nieuws officieel. VCARB en de Red Bull organisatie maakten bekend dat het einde oefening was voor Ricciardo. Let wel, niet pas vanaf 2025, maar met onmiddellijke ingang. Hij mag de zes laatste races van dit jaar niet rijden.

Woedende reacties op ontslag Ricciardo

Het werd VCARB en Red Bull online bepaald niet in dank afgenomen. De bekende F1-podcaster Matt Gallagher reageerde direct op de tweet van VCARB waarin Ricciardo’s afscheid officieel werd aangekondigd. Het is, schreef Gallagher, echt “bizar” dat Red Bull de man niet op een mooie manier afscheid laat nemen.
“Belachelijk,” vervolgde Gallagher in een andere tweet. “Waarom heeft het team dit niet online gezet VOOR zijn laatste F1 weekeinde?” vroeg de podcaster zich ook nog verbaasd af toen VCARB een redelijk mooi afscheidswoord van Mekies online zette. Dat had van tevoren ook gekund, zou je denken. Nu wordt hij zonder genade tussen verschillende Grand Prix in aan de kant gezet, zonder dat zijn eigen fans op een normale manier afscheid van hem kunnen nemen.
Ook in andere Twitterdraden is het duidelijk dat veel mensen de wijze waarop Red Bull omgaat met Ricciardo belachelijk vinden. Er komen opmerkingen voorbij als, “hij verdient een beter afscheid” en “ik begrijp waarom ze dit doen, maar ik ben geen fan van de wijze waarop.”

Want ja, verreweg de meeste fans en commentatoren zijn het erover eens dat Ricciardo niet heeft bewezen dat hij veel toevoegde aan VCARB. Zeker niet als je weet dat er een paar jongere Red Bull-coureurs klaar staan in de coulissen. Alleen had Red Bull dit natuurlijk met respect kunnen afhandelen. Had Ricciardo’s afscheid voor Singapore bekendgemaakt. Had hem na de race een mooie ovatie gegeven met het hele team erbij. Oké, hij viel wat tegen bij VCARB. Maar in het verleden bij Red Bull heeft hij geweldig werk geleverd, waaronder zeven overwinningen.

Om het vervolgens nog een beetje erger te maken wachtte VCARB slechts vijftien minuten (!) om aan te kondigen dat Ricciardo’s bolide de rest van het seizoen bestuurd wordt door Liam Lawson. Ja, dat lees je goed. Vijftien minuten. Een kwartier. Ze konden niet eens een uur wachten, laat staan tot de volgende ochtend.

Dat Ricciardo vervangen wordt door Lawson is logisch. En eigenlijk ook terecht. Maar, is de algemene reactie, dat had wel op een veel betere manier geregeld kunnen worden. Want hoe dit is gegaan is, tja, dat is eigenlijk ronduit bizar.


Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/formule-1/harde-kritiek-op-red-bull-na-genadeloos-ontslag-daniel-ricciardo-schaam-je

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....