Een CNN-reporter vroeg onlangs een jongentje wat hij van Kamala Harris vond, en zijn eendaagse reactie werd al snel een viraal fenomeen.
Het netwerk, dat de gedachten van kinderen over de komende verkiezingen van 2024 wilde verzamelen, kreeg een onverwacht antwoord toen het jongetje antwoordde met: “Leugenaar!” toen hem werd gevraagd welk woord er in hem opkwam toen hij de naam Harris hoorde.
Het segment van CNN maakte deel uit van een breder project dat inhield dat meer dan 80 basisschoolleerlingen uit staten zoals Arizona, New Jersey en Texas werden geïnterviewd.
Het doel was om inzichten te verzamelen over hoe kinderen huidige politieke figuren, waaronder Kamala en voormalig president Donald Trump, waarnemen.
Echter, de openhartige reacties van de kinderen – velen daarvan niet in lijn met de verwachtingen van het netwerk – trokken snel de aandacht van de kijkers.
Het project, dat erop gericht was te onderzoeken hoe kinderen worden beïnvloed door hun omgeving en gezin bij het vormen van politieke meningen, betrof onderzoekers van de Arizona State University en de Stanford University.
Ashley Landrum en Shanto Iyengar, die deel uitmaakten van de studie, concentreerden zich op de politieke opvattingen van kinderen op basis van hun geografische locatie en familiale neigingen.
In blauwe staten, zoals New Jersey, zagen kinderen de neiging om meer gunstige opvattingen over Harris te uiten, waarbij sommigen haar “inspirerend” noemden.
Echter, in rode staten zoals Texas waren de antwoorden heel anders, met veel kinderen die positieve opmerkingen maakten over Trump. Een kind riep: “Ga Amerika!” in verwijzing naar de voormalige president.
Andere kinderen, ondanks dat sommigen de controverses rond Trump erkenden, geloofden nog steeds dat hij het verdiende om zich kandidaat te stellen. Een kind merkte op: “Ook al heeft Trump slechte dingen gedaan, hij verdient het nog steeds om president te zijn.”
Terwijl de reacties varieerden, benadrukte de studie hoe dicht de meningen van kinderen vaak aansluiten bij die van hun ouders.
In blauwe staten uitten veel kinderen negatieve opvattingen over Trump, waarbij sommigen zelfs gingen vergelijken met historische figuren zoals Adolf Hitler.
Daarentegen boden kinderen uit conservatieve huishoudens meer genuanceerde perspectieven, waarbij de nadruk vaak lag op Trumps beleid en prestaties in plaats van zijn controverses.
De gemengde meningen over Harris weerspiegelden ook het verdeelde politieke landschap. Terwijl sommige kinderen uit democratisch georiënteerde gezinnen haar inspirerend vonden, waren anderen, vooral uit rode staten, kritischer tegenover haar, waarbij de brute reactie van het jongetje “Leugenaar!” een groeiend gevoel onder veel conservatieve huishoudens samenvatte.
Kijk de video:
Een kind wordt gevraagd: “Wat is het eerste dat in je opkomt als je de naam Kamala Harris hoort?”
Zonder aarzelen: LEUGENAAR.
Zelfs de kinderen doorzien haar onzin.pic.twitter.com/txmF93qHn7
— Bad Hombre (@joma_gc) 26 september 2024
Het CNN-project bood een momentopname van hoe politieke opvattingen van generatie op generatie worden doorgegeven, met kinderen die veel van de meningen van hun ouders overnemen.
Naarmate de verkiezingen van 2024 naderen, benadrukken deze inzichten de voortdurende politieke kloof in Amerika en de vroege invloed die politiek heeft op jongere generaties.
Naarmate het virale moment bleef circuleren op sociale media, onderstreepte het verder het belang van de invloed van familie en gemeenschap bij het vormen van politieke opvattingen – zelfs bij kinderen.
.
Vraagt de kinderen eens naar de landverraadster Maxima Z.