De Walt Disney Company is opnieuw het aantal werknemers aan het verminderen, met een nieuwe ronde van ontslagen die deze week begon en naar verwachting ongeveer 300 medewerkers in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten zal treffen.

Assepoester Kasteel straalt tijdens een vertoning van “Frozen Holiday Surprise” in het Magic Kingdom van Walt Disney World.

De banenreducties, die dinsdag begonnen, maken onderdeel uit van Disney’s voortdurende kostenbesparende maatregelen onder leiding van CEO Bob Iger.

23 sep 2024; Los Angeles, Californië, VS; Disney CEO Bob Iger kijkt toe voor de wedstrijd bij BMO Stadium. Verplichte Vermelding: Jayne Kamin-Oncea-Imagn Images

Volgens berichten van Deadline en The Wrap, zijn de afdelingen die het meest zijn getroffen door deze ronde van ontslagen onder andere juridische zaken, human resources, financiën en communicatie.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en ontvang 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen en LEO’s.

Echter, Disney’s parkdivisie, ESPN en Disney Entertainment zijn naar verluidt niet getroffen in deze specifieke ronde van ontslagen.

Deze golf van ontslagen maakt deel uit van Disney’s bredere inspanning om kosten te besparen te midden van financiële uitdagingen, waaronder het voortdurende probleem van afname van traditionele kabelabonnementen, verminderde consumentenvertrouwen en de aanhoudende effecten van inflatie.

Het bedrijf heeft al meerdere jaren te maken met financiële druk, waarvan een groot deel is verergerd door het huidige economische klimaat onder de Biden-Harris administratie.

Disney’s kostenbesparende inspanningen zijn gericht op het versterken van zijn operaties terwijl het deze tegenwind navigeert.

Een woordvoerder van Disney heeft een verklaring afgegeven waarin de reden achter de laatste ontslagen werd uitgelegd, waarin staat: “We evalueren voortdurend manieren om in onze bedrijven te investeren en onze middelen en kosten effectiever te beheren om de state-of-the-art creativiteit en innovatie te stimuleren die consumenten waarderen en verwachten van Disney.

Als onderdeel van dit voortdurende optimaliseringswerk hebben we de kostenstructuur voor onze corporate functies herzien en vastgesteld dat er manieren zijn waarop ze efficiënter kunnen opereren.”

Deze ronde van ontslagen volgt op een reeks eerdere ontslagen die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden terwijl Disney streeft naar een stroomlijning van zijn operaties.

In 2023 heeft Disney ongeveer 7.000 posities wereldwijd geschrapt, wat ongeveer 3,2% van zijn totale wereldwijde personeel vertegenwoordigt.

Deze eerdere ontslagen betroffen meerdere afdelingen, waaronder Disney’s entertainmenttelevisie-eenheid en Pixar Animation Studios, die aanzienlijke verminderingen in personeel zagen.

In juli werden ongeveer 140 medewerkers ontslagen uit Disney’s entertainmenttelevisie-eenheid, terwijl Pixar in mei een vermindering van ongeveer 200 banen zag, wat 14% van zijn personeel vertegenwoordigde.

De speelse attracties in Pixar Pier en Paradise Gardens Park creëren een energieke, carnavalachtige sfeer in Disney California Adventure.
Img 7215

CEO Bob Iger keerde eind 2022 terug om Disney te leiden, en sindsdien heeft hij meerdere rondes ontslagen doorgevoerd als onderdeel van zijn strategie om de operationele kosten van het bedrijf te verlagen en de efficiëntie te verbeteren.

Iger heeft ook een extra besparing van $2 miljard beloofd na de eerste golf van ontslagen.

Naast financiële moeilijkheden heeft Disney te maken gehad met kritiek van bepaalde segmenten van zijn klantenbestand vanwege de promotie van progressieve sociale kwesties, waaronder de opname van transgenderinhoud in zijn kinderprogrammering.

Deze kritiek, gecombineerd met economische uitdagingen, heeft Disney verder onder druk gezet om zijn operaties te stroomlijnen en zich te concentreren op zijn kernactiviteiten.

De entertainmentindustrie als geheel heeft de afgelopen jaren aanzienlijke financiële druk ervaren.

De opkomst van streamingdiensten heeft geleid tot het opzeggen van kabelabonnementen, terwijl de bredere economische omgeving, inclusief een traag advertentiemarkt, bedrijven zoals Disney verder onder druk heeft gezet.

Andere grote spelers in het medialandschap, zoals Paramount Global, hebben ook belangrijke kostenbesparende maatregelen moeten doorvoeren.

Deze week heeft Paramount fase twee van zijn plan geïmplementeerd om 2.000 banen, of 15% van zijn personeel, te schrappen als onderdeel van zijn fusie met Skydance Media.

De laatste ronde van ontslagen van Disney weerspiegelt de voortdurende inspanningen van het bedrijf om kosten te beheersen en zich aan te passen aan een snel veranderend medialandschap.

Met de voortdurende uitdagingen die voor ons liggen, moet nog blijken hoe Disney zijn financiële toekomst zal navigeren terwijl het zijn positie als een van de grootste entertainmentgiganten ter wereld behoudt.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/disney-bloodbath-continues-amid-customer-backlash-lays-off-hundreds-more/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....