Tijdens de chaos veroorzaakt door Tropische Storm Helene, bevond FOX Weather meteoroloog Bob Van Dillen zich midden in een onverwachte reddingsmissie. Terwijl Atlanta zijn natste driedaagse periode in meer dan een eeuw doormaakte, aarzelde Van Dillen niet om in actie te komen toen hij een vrouw om hulp hoorde roepen vanuit Peach Tree Creek.

Op vrijdagochtend, met Atlanta onder zijn allereerste Flash Flood Emergency, had de storm al wegen en huizen onder water gezet, waardoor velen in levensgevaarlijke situaties verkeerden. Van Dillen was live aan het rapporteren over de nasleep van de storm toen hij een vrouw opmerkte die in haar voertuig was gestrand, gevangen door het snel stijgende hoogwater.

Hij belde onmiddellijk 911, maar wist dat de tijd begon te dringen, aangezien het water bleef stijgen, zoals gerapporteerd door Fox Weather.

Patriottische strandmode voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

“Ik legde gewoon de microfoon neer en belde 911,” herinnerde Van Dillen zich. “Ik weet dat die jongens het druk hebben, dus we wachtten ongeveer vijf minuten. Ze raakte iets meer in paniek omdat het water een beetje hoger kwam.”

Met een lengte van 1,85 meter wade Van Dillen het borstdiepe water in, worstelend tegen sterke stromingen om bij de vrouw te komen. Ondanks de gevaren trok hij haar uit het voertuig en droeg haar door het hoogwater naar een veiliger gebied.

“Het water is ongeveer 27 graden, maar ik heb het koud,” zei Van Dillen, terwijl hij de koude omstandigheden beschreef ondanks de temperatuur. “Ze was alleen, vastgebonden in haar auto. Ik weet dat ze het koud had.”

[ingesloten inhoud]

Na de redding bleef Van Dillen kalm en bescheiden, terwijl hij zijn dappere inspanningen nu onderbelichtte. “Haar man haalde haar op, en het gaat goed met haar,” zei hij. “Maar het verhaal verschuift nu naar de hoeveelheid overstromingen die we hebben gezien. Ik bedoel … enorme hoeveelheden komen binnen.”

Peachtree Creek, waar de redding plaatsvond, had zijn derde hoogste geregistreerde niveau bereikt. Net eerder die ochtend werden er reddingsoperaties bij hoog water uitgevoerd op ongeveer een mijl stroomopwaarts, waarbij tientallen mensen uit een overstroomd appartementencomplex werden geëvacueerd.

Hetzelfde hoogwater bleef stroomafwaarts bewegen, nabij de Northside Drive brug.

Helaas blijft het aantal slachtoffers door Tropische Storm Helene stijgen. In Colquitt County verloor een persoon tragisch het leven toen hun voertuig botste tegen een omgevallen boom. Er zijn ook uitgebreide schade gerapporteerd, waarbij hulpdiensten onvermoeibaar werken om de verwoesting te beoordelen.

In Wheeler County zijn minstens twee andere doden bevestigd, die verband houden met de tornado-waarschuwingen die tijdens de storm werden uitgegeven. Een mobiel huis raakte beschadigd, wat leidde tot verdere tragedie.

Nu de storm naar het noorden beweegt, kan Atlanta eindelijk beginnen met het beoordelen van de schade en herstellen van dit historische overstromingsevenement.


De meningen van bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de standpunten van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/hurricane-helene-floodwaters-rising-meteorologist-rushes-to-save-trapped-woman-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....