Volgens gegevens van Immigration and Customs Enforcement (ICE) die aan wetgevers zijn verstrekt, zijn er momenteel tienduizenden illegale immigranten met criminele veroordelingen, waaronder ernstige misdrijven zoals moord en seksueel geweld, op vrije voeten in de Verenigde Staten.

Vicepresident Kamala Harris arriveert in El Paso, Texas om de Amerikaanse/Mexicaanse grens te verkennen met Secretary of the Department of Homeland Security Alejandro Mayorkas, waar ze de grensgemeenschap bezocht. (Via OlyDrop)

De gegevens, die zijn gedeeld met Rep. Tony Gonzales, R-Texas, schetsen de omvang van het probleem per juli 2024 en geven details over illegale immigranten die ofwel een verwijderingstraject ondergaan of al zijn verzocht te worden verwijderd maar niet door ICE worden vastgehouden.

Het dossier van de niet-gevangenen, dat individuen omvat die niet in de vrijheid van ICE zijn, bevat momenteel meer dan 7 miljoen mensen. Van degenen in het dossier zijn 425.431 veroordeelde criminelen, terwijl 222.141 lopende strafrechtelijke aanklachten hebben.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Winkelen nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

De overtredingen variëren van mishandeling en inbraak tot drugsvonnissen, kidnapping, seksueel geweld, en zelfs moord.

De gegevens onthullen dat 62.231 individuen veroordeeld zijn voor mishandeling, 14.301 voor inbraak, 56.533 voor drugsgerelateerde misdaden, en 13.099 voor moord.

Bovendien hebben 2.521 individuen veroordelingen voor kidnapping, en 15.811 zijn veroordeeld voor seksueel geweld. Er zijn ook 1.845 individuen die worden geconfronteerd met lopende moord aanklachten, samen met 42.915 aanklachten voor mishandeling en 3.266 voor inbraak.

Rep. Tony Gonzales reageerde geschokt op de gegevens en benadrukte de gevaren die deze individuen met zich meebrengen. “Per 21 juli 2024 waren er 662.566 niet-burgers met criminele geschiedenis op ICE’s nationale dossier — 13.099 crimineel veroordeelde MOORDENAARS!” zei Gonzales in een verklaring. “Amerikanen verdienen het om VEILIG te zijn in onze eigen gemeenschappen.”

Het ICE-rapport bekritiseerde ook de zogenaamde “heiligdom”-steden, die de samenwerking met federale immigratieautoriteiten beperken. In zijn verklaring waarschuwde ICE dat heiligdombeleid gevaarlijke criminelen kan beschermen tegen deportatie, waardoor gemeenschappen in gevaar worden gebracht. “Heiligdombeleid kan eindigen met het beschermen van gevaarlijke criminelen, die vaak diezelfde gemeenschappen slachtofferen,” stelde ICE.

Ondanks de voortdurende bezorgdheid benadrukten ICE en het Department of Homeland Security (DHS) hun inspanningen om immigratiewetten te handhaven en illegale immigranten te verwijderen.

Volgens het agentschap heeft DHS van half mei 2023 tot het einde van juli 2024 meer dan 893.600 individuen verwijderd of teruggestuurd, waaronder meer dan 138.300 in gezinsverband.

Het agentschap voegde eraan toe dat de meeste individuen die de afgelopen drie jaar op de zuidwestelijke grens zijn aangetroffen, zijn verwijderd, teruggestuurd of uitgezet.

Echter, de Biden-administratie heeft kritiek gekregen voor zijn aanpak van de grenscrisis, met name voor het vrijlaten van veel migranten in het binnenland van het land.

Hoewel deportaties in de afgelopen jaren zijn toegenomen, blijven ze ver onder de niveaus die onder de Trump-administratie zijn gezien.

In het fiscale jaar 2023 waren er 142.580 verwijderingen, een stijging van 72.177 in fiscaal jaar 2022 en 59.011 in fiscaal jaar 2021.

Echter, deze cijfers zijn nog steeds aanzienlijk lager dan de 267.258 verwijderingen in het fiscale jaar 2019 onder Trump.

Republieken hebben gewezen op de toename van het niet-gevangenendossier als bewijs van de misgelopen controle van de administratie over de grens.

Het aantal individuen op het niet-gevangenendossier is gestegen van 3,7 miljoen in fiscaal jaar 2021 tot bijna 4,8 miljoen in fiscaal jaar 2022 en meer dan 7 miljoen in fiscaal jaar 2023.

Vele conservatieven, waaronder de voorzitter van de House Homeland Security Committee, Mark Green, hebben de beleidsmaatregelen van de administratie bekritiseerd en hen de schuld gegeven voor de toename van illegale immigratie en de vrijlating van criminelen in de VS. “Het mag schokkend zijn om te horen dat de Biden-Harris-administratie actief tienduizenden criminele illegale vreemdelingen in onze gemeenschappen vrijlaat, maar hun eigen cijfers bewijzen onbetwist dat dit het geval is. Dit tart alle gezonde verstand,” vertelde Green aan Fox News.

Hij veroordeelde ook vicepresident Kamala Harris, die verantwoordelijk is voor het toezicht op grenskwesties. “Onder president Biden en zijn ‘grensfunctionaris,’ vicepresident Harris, is de wetshandhaving van DHS opgedragen om illegale vreemdelingen massaal vrij te laten waarvan ze weten dat ze criminele veroordelingen hebben of worden geconfronteerd met aanklachten voor ernstige misdrijven — en deze gevaarlijke, vernietigende individuen maken hun weg naar elke stad en staat in dit land.”

In het bijzonder heeft de administratie een bipartisan wetsvoorstel in de Senaat gesteund dat het aantal ICE-detentiebedden zou verhogen.

Echter, de Republikeinen hebben het wetsvoorstel grotendeels afgewezen, met de redenering dat de huidige middelen niet volledig worden benut.

Kamala Harris staat op het punt om vandaag later de zuidelijke grens in Arizona te bezoeken als onderdeel van haar inspanningen om aanhoudende kritiek op het beleid van de administratie met betrekking tot de grenscrisis aan te pakken.

Conservatieven blijven echter sceptisch over haar inspanningen. RJ Hauman, president van het National Immigration Center for Enforcement (NICE), verklaarde: “Grensfunctionaris Kamala Harris heeft bijna vier jaar gehad om Amerika te beschermen en heeft gefaald… Ze plaatst criminelen op de eerste plaats en de veiligheid en beveiliging van u en uw gezin op de laatste plaats.”

Terwijl het debat over immigratie voortduurt, zal de vrijgave van deze gegevens ongetwijfeld olie op het vuur gooien in de voortdurende politieke strijd over het grensbeleid van het land.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/kamalas-border-visit-ruined-by-new-data-on-released-murderers-and-sexual-predators-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....