President Trump hield niet terug in zijn persconferentie in New York City op donderdag, waarbij hij direct gericht was op Nancy Pelosi en haar geschiedenis van dubieuze aandelenhandel.

Trump richtte zich op Pelosi’s man, Paul Pelosi, en zijn verdacht getimede verkoop van Visa aandelen, die plaatsvond enkele dagen voordat het Ministerie van Justitie een rechtszaak aanspande tegen de financiële reus, zoals bericht door de Gateway Pundit.

“Nancy Pelosi heeft een klein probleem omdat haar man hun Visa-aandelen heeft verkocht,” aldus Trump. “Eén dag voordat werd aangekondigd dat Visa wordt aangeklaagd door het Ministerie van Justitie. Denk je dat het geluk was? Ik denk van niet. Ze zou vervolgd moeten worden.”

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door vets & LEO.

Dit was niet zomaar een aanval op de voormalige voorzitter van het Huis; Trump was duidelijk aan het hameren op wat hij beschouwt als een onomstreden geval van binnenlandse handel.

De Amerikaanse congreslid Nancy Pelosi arriveert in de Kathedraal Basilica van het Heilige Hart voor de begrafenis van de Amerikaanse congreslid Donald M. Payne, Jr. in Newark, NJ op donderdag 2 mei 2024. Donald M. Payne, Jr. overleed op 65-jarige leeftijd in zijn zesde termijn als Amerikaanse congreslid voor New Jersey.

Hij ging verder en vroeg om de vervolging van Pelosi, niet alleen over deze deal, maar ook over haar omgang met de beveiliging voorafgaand aan 6 januari, waarbij hij beweerde dat ze zijn aanbod van Nationale Garde-troepen had afgewezen. Trump verwees naar het recente verslag van John Solomon en drong er bij de verslaggevers op aan om het te onderzoeken. “Het is een oplichting,” stelde hij botweg.

De laatste controverse betreft Paul Pelosi die tot $1 miljoen aan Visa-aandelen dumpte, enkele weken voordat het Ministerie van Justitie het bedrijf aanklaagde met een antitrustrechtszaak. Dit is niet de eerste keer dat Paul Pelosi een tijdige aandelenbeweging heeft gemaakt. In juli werd onthuld dat hij 2.000 Visa-aandelen verkocht ter waarde van tussen de $500.000 en $1 miljoen, slechts drie maanden voordat de federale rechtszaak zou beginnen.

Uiteraard ontkende het kantoor van Pelosi enige betrokkenheid. Een woordvoerder beweerde: “Speaker Pelosi bezit geen aandelen en heeft geen eerdere kennis of latere betrokkenheid bij enige transacties.”

Toch is het tijdstip, op zijn minst, verdacht. Visa-aandelen daalden met 5,5% na het nieuws over de rechtszaak, maar de Pelosis ontweken dat verlies. Toeval? Velen zijn skeptisch en vragen zich af hoeveel Nancy Pelosi misschien heeft geweten, gezien haar hoge politieke connecties.

23 april 2023; San Francisco, Californië, VS; Congreslid Nancy Pelosi (midden links) en haar man Paul (midden rechts) juichen tijdens het eerste kwart van wedstrijd vier van de NBA-playoffs van 2023 tussen de Golden State Warriors en de Sacramento Kings in Chase Center. Verplichte credit: Darren Yamashita-Imagn Images

Dit is niet de eerste keer dat Paul Pelosi in de schijnwerpers staat vanwege goed getimede aandelenhandel. Vorig jaar verkocht hij Google-aandelen een maand voordat het Ministerie van Justitie de technologiegigant aanklaagde met een antitrustzaak. En in 2022 verkocht Pelosi NVIDIA-aandelen net voordat het Congres stemde over een wetsvoorstel dat de binnenlandse productie van halfgeleiders zou verhogen.

Openbare documenten liegen niet en terwijl de Pelosis beweren dat er niets ongepast gebeurt, wekken deze aandelenhandel toch wenkbrauwen. De vraag blijft: Zijn dit gewoon gelukkige gissingen, of is er iets diepers aan de hand?


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/trump-takes-aim-pelosis-visa-stock-you-think-it-was-luck-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....