Het aantal doden na de doortocht van de verwoestende tropische storm Helene in de Verenigde Staten blijft stijgen. Volgens de laatste berichten zijn er nu al minstens 40 doden te betreuren. De storm heeft een spoor van vernieling achtergelaten en heeft vooral in de staten Georgia, Florida, North en South Carolina veel slachtoffers gemaakt. Mensen zijn omgekomen of raakten gewond door omgewaaide bomen en andere schade.

Helene begon als een krachtige orkaan van categorie 4, maar verloor snel aan kracht toen hij het Amerikaanse grondgebied bereikte. Desondanks veroorzaakte de storm windsnelheden tot wel 225 kilometer per uur in het noorden van Florida. Bijna 4 miljoen mensen zaten zonder elektriciteit.

Deskundigen wijzen op de toenemende kans op zware stormen als gevolg van klimaatverandering. Het orkaanseizoen in de Atlantische Oceaan begint normaal gesproken in juni en loopt tot november. Het is duidelijk dat de impact van deze stormen steeds groter wordt en dat er dringend maatregelen moeten worden genomen om de gevolgen van klimaatverandering te beperken.

De beelden van de verwoesting zijn hartverscheurend en laten zien hoe kwetsbaar we zijn voor de kracht van de natuur. Laten we hopen dat de slachtoffers snel de hulp krijgen die ze nodig hebben en dat er lessen worden geleerd uit deze tragedie.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240928_91839283

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....