Een softbalspeler van de New York University (NYU) verdedigde zichzelf tegen een aanvaller terwijl ze vorige week jogde in Chelsea, en sloeg de aanvaller zo hard dat ze haar hand brak.

Het incident vond plaats op 19 september rond 16:30 uur op 20th Street nabij Eighth Avenue, een gebied waar de 19-jarige tweedejaarsstudent Alexa Very regelmatig jogt.

Very, een eerste honkman van het softbalteam van NYU en afkomstig uit Bettendorf, Iowa, was haar gebruikelijke route aan het rennen toen een man plotseling naar haar borst greep.

Patriottische strandmode voor liefhebbers van vrijheid! Winkel nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen en LEO’s.

Over het aangrijpende moment vertelde Very aan The New York Post: “Toen ik de straat overstak, zag ik hem naar mij reiken, en hij greep mijn borst en liet niet los. Mijn vecht of vlucht-reactie ging aan.”

In plaats van te vluchten, vocht Very terug.

Ze sloeg de man twee keer in de kaak, waardoor hij op de grond viel, wat haar de kans gaf te ontsnappen.”

Alles wat ik op dat moment kon denken was dat ik alles moest doen om te voorkomen dat het verder ging. Ik moest mezelf beschermen,” zei ze. “Ik denk niet dat hij het had verwacht dat ik hem zou slaan.”

@alexa.very psa: het is oké om voor jezelf op te komen! (sorry als ik je hier niet over verteld heb, maar ik kan het niet opnieuw beleven meer dan ik al heb gedaan!) blijf veilig! #nyc #nyu ♬ origineel geluid – alexa.very

Op het moment van de aanval luisterde Very naar muziek op haar AirPods, terwijl Toby Keith’s “Should Have Been a Cowboy” in haar oren speelde, wat eventuele opmerkingen van de man overstemde.

Het was pas na het incident dat ze zich realiseerde dat ze haar hand verwond had tijdens het proces.

De adrenaline van de confrontatie maskeerde tijdelijk de pijn, maar kort daarna merkte Very dat haar rechterhand klopte en bloedde.

Ze belde onmiddellijk haar vader voor advies. “Ik belde mijn vader om te vragen of ik het juiste had gedaan, want ik kan nu geen knuppel vasthouden,” zei ze, verwijzend naar haar rol als softbalspeler.

Haar vader stelde haar gerust dat ze de juiste beslissing had genomen en zei tegen haar: “Het was de beste reden om een tijdje geen knuppel of softbal te kunnen vasthouden.”

Na het incident behandelde een trainer van NYU haar gewonde hand en verwees haar naar urgente zorg, waar doktoren twee botkneuzingen en een haarlijnfractuur ontdekten.

@alexa.very deel 1 van avonturen om me weer comfortabel in NYC te voelen #nyc #mets #baseball #nyu #coping #adventure ♬ origineel geluid – alexa.very

Haar hand zit nu in een spalk, wat haar tijdelijk uitsluit van softbalactiviteiten.

Ondanks dat ze zichzelf succesvol verdedigde, zei Very dat ze emotioneel worstelt sinds de aanval. “Ik merk dat ik veel paranoïde ben na wat er is gebeurd,” deelde ze, toevoegend dat ze moeite heeft met slapen en sneller schrikt.

Op woensdag ervoer ze een paniekaanval toen een man naar haar toe liep op de stoep, waardoor ze de rest van de dag haar lessen miste.

Very deelt haar verhaal en herstelproces op TikTok, waar haar video’s ondersteuning hebben gekregen.

@alexa.very genezing is nooit lineair, ik probeer het gewoon te nemen zoals het komt (serieus laat me weten over concealer aanbevelingen) #nyc #makeup #aanval #genezing #nyu #slaap ♬ origineel geluid – alexa.very

Een commenter schreef: “Heilige wow. Ik ben zo blij dat je veilig bent en een gecertificeerde badass,” een sentiment dat door velen werd herhaald. Haar berichten hebben meer dan 3.000 “likes” ontvangen. Very legde uit dat het delen van haar ervaring een manier is om bewustzijn te creëren. “Ik had nooit gedacht dat zoiets mij zou overkomen, maar ik had het mis. Dus als ik één persoon kan helpen om zich bewust te zijn dat dit hen ook kan overkomen—en dat het oké is om terug te vechten en jezelf te beschermen—dan zou het de moeite waard zijn,” zei ze.

Very deed aangifte van de aanval bij de NYPD, en rechercheurs van de Special Victims Unit hebben de zaak onderzocht. Tot vrijdag zijn er geen aanhoudingen verricht. De NYPD bevestigde dat het onderzoek nog gaande is, met een woordvoerder die zei: “De afdeling neemt seksuele aanranding en verkrachtingszaken extreem serieus.”

Very blijft hoopvol dat de aanvaller zal worden gepakt.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/nyu-softball-player-breaks-her-fist-on-sexual-assaulters-face-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....