Kamala Harris maakte haar eerste reis naar de grens tussen de VS en Mexico sinds ze aantrad, en bezocht op vrijdag Douglas, Arizona, om de groeiende immigratiecrisis aan te pakken.

Vicepresident Kamala Harris houdt een campagne-evenement vlakbij de grens tussen de VS en Mexico op de Douglas Campus van Cochise College op 27 september 2024, in Douglas.

Het bezoek markeert Harris’ tweede grensreis tijdens haar ambtstermijn, na haar benoeming door Joe Biden meer dan drie jaar geleden om de situatie aan te pakken.

Vicepresident Kamala Harris arriveert in El Paso, Texas om de grens tussen de VS en Mexico te verkennen met de Secretaris van het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid Alejandro Mayorkas waar ze de grensgemeenschap heeft bezocht. (Via OlyDrop)

Patriottische strandmode voor vrijheidsliefhebbers! Winkelen nu en krijg 10% korting met code RB10. Gestart door veteranen en LEO.

Echter, de timing en inhoud van het bezoek hebben scherpe kritiek uit verschillende hoeken aangetrokken, waaronder van voormalig president Donald Trump en de National Border Patrol Council (NBPC).

Tijdens het evenement gaf Harris voormalig president Trump de schuld voor de uitdagingen aan de grens en beschuldigde hem ervan de situatie te verergeren. “Hij heeft de uitdagingen aan de grens erger gemaakt, en hij fakkelt nog steeds de vlammen van angst en verdeeldheid aan,” zei Harris.

Ze beloofde ook dat als ze in 2024 tot president werd gekozen, ze zich zou richten op het versterken van de grensbewaking, het verminderen van illegale oversteekpogingen en het zorgen voor deportatie van degenen die geen asiel aanvragen via legale processen.

Harris gaf een vriendelijkere benadering aan door te verwijzen naar de mogelijkheid van “massale amnestie”, wat een schrille tegenstelling vormt tot Trumps strengere immigratiebeleid.

Ondanks Harris’ beloften was de tegenreactie onmiddellijk.

De National Border Patrol Council, die grenspatrouilleagenten vertegenwoordigt, bekritiseerde Harris omdat ze het grensprobleem gedurende haar tijd in functie genegeerd heeft. In een verklaring zei de NBPC: “Vicepresident Harris heeft het grensprobleem dat zij heeft gecreëerd meer dan drie jaar genegeerd. Ze gaat daarheen voor 20 minuten voor een foto-op en besluit enkele dingen te herhalen die de NBPC eerder heeft gezegd. Maar nogmaals, waar is ze geweest de afgelopen 3,5 jaar?”

Kamala Harris beweerde geholpen te hebben om de grenspatrouille meer loon voor overuren te krijgen.

De Border Patrol Union zegt dat dit niet verder van de waarheid kan zijn.

De statistieken uit Harris’ tijd in functie hebben haar zaak niet geholpen.

Sinds ze de rol op zich nam om toezicht te houden op de grens, zijn de illegale oversteekpogingen toegenomen, met schattingen die suggereren dat meer dan 12 miljoen mensen het land zijn binnengekomen tijdens haar ambtstermijn.

Onder deze mensen zijn er talrijke meldingen van gewelddadige criminelen, waaronder verkrachters en veroordeelde moordenaars, die door het systeem zijn geglipt.

Voormalig president Trump woog ook in op Harris’ grensbezoek en nam het op Truth Social om zijn kritiek te uiten.

Trump beschuldigde Harris ervan gevaarlijke criminelen het land binnen te laten, en zei: “Comrade Kamala Harris, die bijna 14.000 MOORDNERS heeft toegestaan vrij en open door ons land te zwerven, houdt nu een toespraak in Douglas, Arizona, en probeert te zeggen dat ze een OK-job met de grens heeft gedaan. Dat heeft ze niet.”

Hij ging verder door Harris te labelen als “de slechtste vice president in de geschiedenis, en de slechtste grensczar in de geschiedenis,” en beweerde dat mensen elke dag sterven vanwege haar beleid.

Harris’ recente beloften met betrekking tot de grens omvatten strengere deportatiemaatregelen en het versterken van de grensbeveiliging bij invalswegen, maar haar critici beweren dat deze voorstellen te laat komen.

Ze vragen zich af waarom Harris, als vice president, deze veranderingen de afgelopen vier jaar niet heeft gepusht, en in plaats daarvan beleid heeft gesteund dat neigde naar amnestie en coulance.

De immigratie wordt verwacht een centraal onderwerp te blijven in de aanloop naar de verkiezingen van 2024.

Harris lijkt te proberen zich te distantiëren van de aanpak van de Biden-administratie met betrekking tot de grens door strengere beleid te beloven, maar haar critici, waaronder Trump, slijpen al hun aanvallen.

Terwijl de immigratiecrisis blijft escaleren, met miljoenen die de grens oversteken en criminaliteit in opkomst, blijft het de vraag of Harris’ laatste voorstellen weerklank zullen vinden bij de kiezers of dat haar eerdere inactiviteit haar campagne zal overschaduwen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/kamalas-border-photo-op-disaster-border-patrol-union-fires-back-hard-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....