In het rustige Kalmthout blijft de spanning stijgen rondom het schokkende incident waarbij pastoor B. (60) uit Heide betrokken is. De dood van een 69-jarige man die bij hem logeerde heeft geleid tot zijn aanhouding. De onderzoeksrechter heeft de feiten gekwalificeerd als handel in verdovende middelen met fatale gevolgen.

Het verhaal begint op een doodnormale donderdagavond, waarbij de 69-jarige vriend van pastoor B. zijn intrek neemt in de pastorij van Heide. Deze man was geen inwoner van Kalmthout, maar dat weerhield hen er niet van om samen een wilde nacht te beleven. Bij de eerste onderzoeken blijkt dat de twee mannen XTC en poppers hebben gebruikt en zelfs seks hebben gehad. Een explosieve combinatie die fataal blijkt te zijn.

De schokkende ontdekking van twee XTC-pillen doet vermoeden dat er meer aan de hand is. Het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak is nog in volle gang, maar de autopsie heeft nog geen definitieve uitsluitsel kunnen geven. De mysterieuze omstandigheden rondom het overlijden blijven de gemoederen bezighouden.

In een wanhopige poging om hulp te bieden, belt pastoor B. in het holst van de nacht de hulpdiensten. Maar zelfs hun reanimatiepogingen kunnen het leven van de 69-jarige man niet redden. Een tragisch einde van een nacht vol verboden genoegens.

De autoriteiten nemen de zaak uiterst serieus en hebben pastoor B. opnieuw verhoord. Na dit verhoor is besloten om hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Het onderzoek naar de omstandigheden van het overlijden gaat onverminderd door, terwijl de spanning in Kalmthout voelbaar is.

Terwijl de waarheid langzaam aan het licht komt, blijft de vraag hangen: wat heeft pastoor B. werkelijk bezield? Was het een noodlottig ongeluk of schuilt er een duister geheim achter deze tragedie? De inwoners van Kalmthout houden hun adem in, wachtend op de onthulling van de waarheid.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240928_95333367

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....