Twee politieagenten in Georgia raakten gewond tijdens een schietpartij in de vroege zaterdagochtend met een verdachte die probeerde een wapenwinkel te beroven.

Het incident vond plaats bij de wapenwinkel Adventure Outdoors in Smyrna, ongeveer 13 mijl ten noordwesten van het centrum van Atlanta.

Volgens functionarissen resulteerde de schietpartij in het dodelijk neerschieten van de verdachte door reagerende agenten.

Patriottisch strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en krijg 10% korting met code RB10. Gestart door veteranen en LEO’s.

Hoofd van de politie van Smyrna, Keith Zgonc, gaf details over het incident tijdens een persconferentie later die ochtend.

Om 12:16 uur reageerden de politie van Smyrna en Cobb County op een 911-belletje dat een inbraak in uitvoering meldde bij de Adventure Outdoors winkel, een enorme faciliteit van 80.000 vierkante voet die een van de grootste voorraden vuurwapens ter wereld herbergt.

Bij aankomst ontmoetten de agenten een gewapende verdachte binnen de winkel, wat leidde tot een uitwisseling van vuur.

Agenten van zowel het politiedepartement van Smyrna als het politiedepartement van Cobb County stonden tegenover de verdachte, vuurden terug en doodden hem ter plaatse. De identiteit van de verdachte is nog niet vrijgegeven door de autoriteiten.

Tijdens de schietpartij raakten twee agenten van Smyrna gewond. Beide agenten werden snel naar een lokaal ziekenhuis gebracht, waar ze behandeld werden voor niet- levensbedreigende verwondingen en verwacht wordt dat ze zullen herstellen.

Na de uitwisseling van vuur werd een SWAT-team ingeschakeld om de winkel veilig te stellen en ervoor te zorgen dat er geen andere verdachten binnen waren. Geen aanvullende individuen werden op het terrein aangetroffen.

[embedded content]

Het Georgia Bureau of Investigation (GBI) leidt het onderzoek naar het incident, zoals standaardprotocol wanneer er een schietpartij door de politie plaatsvindt.

Hoofd Zgonc merkte op dat de autoriteiten nog bepalen of de verdachte van plan was wapens uit de winkel te stelen, die op het moment van de inbraak gesloten was.

De grote politieaanwezigheid ter plaatse werd toegeschreven aan de aard van de winkel en de voorraad, evenals aan recente incidenten van geweld tegen wetshandhaving in het gebied rond Atlanta.

Adventure Outdoors, dat zichzelf beschrijft als “de grootste wapenwinkel ter wereld,” zou volgens hun website ongeveer 18.000 vuurwapens op voorraad hebben.

Politiefunctionaris van Cobb County, Stuart VanHoozer, uitte zijn zorgen tijdens de persconferentie en benadrukte de gevaren voor agenten die reageren op dit soort situaties. “Het is zeer verontrustend dat een verdachte op de politie zou schieten, vooral gezien het feit dat in de afgelopen weken twee agenten zijn gedood in de metro van Atlanta,” zei VanHoozer.

De recente reeks gewelddadige incidenten gericht op de politie heeft de bewustwording in het gebied verhoogd, en de politie reageerde snel op de inbraak bij Adventure Outdoors vanwege de potentiële dreiging die het vormde. “We hadden veel agenten die kwamen, en dat is de reden dat ze kwamen,” voegde VanHoozer eraan toe.

Hoofd Zgonc uitte ook zijn frustratie over de stijgende trend van geweld tegen politieagenten. “Ik ben boos,” zei Zgonc. “Het maakt me boos dat we mensen hebben die dit willen doen. Ze willen schoten op politieagenten afvuren. Ze willen ons kwaad doen, en duidelijk was deze persoon die betrokken was bij deze criminele daad onze reactie noodzakelijk.”

Het onderzoek door het Georgia Bureau of Investigation gaat door, en verdere details over de verdachte en het motief achter de poging tot inbraak worden verwacht naarmate de zaak zich ontwikkelt.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/two-officers-injured-suspect-killed-during-gun-store-robbery-in-georgia-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....