N-VA: Formateur Matthias Diependaele wordt de nieuwe minister-president en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het opstellen van het regeerakkoord. N-VA heeft onder andere gezorgd voor een evenwicht op de begroting vanaf 2027, verlaging van erfbelastingen en taksen op de aankoop van de eerste woning, en maatregelen tegen misbruik van sociale voordelen.

Vooruit: Voorzitter Conner Rousseau zal tijdens het congres benadrukken dat de nieuwe regering zal zorgen voor extra investeringen in welzijn, zoals het wegwerken van wachtlijsten in de jeugdzorg en verbetering van het statuut van onthaalouders. Ook het onderwijs, betaalbaar wonen en extra geld voor De Lijn zijn belangrijke speerpunten voor Vooruit.

CD&V: CD&V-voorzitter Sammy Mahdi heeft veel van zijn eisen kunnen realiseren, zoals 10.000 extra plaatsen in de kinderopvang en herinvoering van de indexering van de kinderbijslag. Ook hebben ze toegevingen gekregen op het gebied van landbouw, zoals behoud van afspraken over stikstof en voorkeursbehandeling voor boeren bij aankoop van gronden.

Al met al hebben N-VA, Vooruit en CD&V tijdens de onderhandelingen veel kunnen binnenhalen en willen ze hun achterban overtuigen van de voordelen van het nieuwe regeerakkoord.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240928_94637780

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....