In de West-Duitse stad Essen is de politie druk bezig met het onderzoek naar twee branden die hoogstwaarschijnlijk zijn aangestoken. Deze branden hebben geleid tot 31 gewonden, waaronder twee kinderen die in levensgevaar verkeren. Het lokale nieuwsmedium Die Rheinische Post heeft dit gemeld. De verdachte, een 41-jarige Syriër uit Essen, is inmiddels gearresteerd. Naast deze branden wordt hij ook in verband gebracht met andere incidenten.

De brandweer is zaterdagnamiddag met spoed uitgerukt naar de locaties van de branden, die vrijwel gelijktijdig zijn ontstaan. Beide branden veroorzaakten enorme rookontwikkeling, aldus Die Rheinische Post. Bij één van de branden woedde het vuur in het trappenhuis van een woongebouw, waardoor de bewoners niet konden ontsnappen. Ze moesten met behulp van ladders via de buitenkant van het gebouw worden gered.

Het motief van de verdachte is nog niet bekend. Daarnaast wordt hij ook gelinkt aan een incident waarbij een busje inreed op twee winkels, waaronder een kruidenier die fruit en groenten verkoopt. Gelukkig zijn er bij deze incidenten geen gewonden gevallen, volgens de politie. De verdachte is in de buurt van de winkels gearresteerd, zo meldt Die Rheinische Post. Op dit moment kan de politie geen verdere informatie geven over de motieven of achtergrond van de verdachte.

Er gaan ook geruchten dat de verdachte iemand heeft bedreigd met een mes en een machete, maar de politie heeft hier nog geen commentaar op gegeven. Video’s van dit voorval die circuleren op sociale media worden momenteel onderzocht. Het onderzoek naar deze incidenten is nog in volle gang.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240929_92453302

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....