In een baanbrekende uitspraak ter ondersteuning van vrije meningsuiting, heeft een jury 4 miljoen dollar toegekend aan Sarah Fendley, een eigenaar van een pro-politie koffiebar, in haar rechtszaak tegen Boise State University.

Het conflict kwam voort uit de reactie van de universiteit op Fendley’s publieke steun voor de wetshandhaving op sociale media en in haar zaak.

Fendley, de eigenaar van Big City Coffee, kreeg flinke kritiek nadat ze op sociale media haar steun voor de wetshandhaving had geuit, specifiek door haar toenmalige verloofde, Sergeant Kevin Holtry, te prijzen.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door Vet & LEO.

Holtry, een voormalig politieagent van Boise, was verlamd geraakt na een schietpartij met een voortvluchtige.

Ondanks haar persoonlijke band met de politie viel haar post niet goed bij sommige segmenten van de Boise State gemeenschap.

De controverse escaleerde toen Fendley besloot een dunne blauwe lijn-sticker in haar koffiebar in het centrum van Boise te tonen.

De sticker, een symbool van steun voor de politie, leidde tot verhoogde controle en tegenstand vanuit zowel de universiteit als sommige leden van de gemeenschap.

Bij het uitleggen van de gebeurtenissen stelde Fendley tijdens een interview op “Varney & Co.,” “Ik ben na 42 dagen van de Boise State campus verwijderd vanwege mijn steun voor de wetshandhaving en als wraak voor een sociale mediapost die ik maakte ter ondersteuning van mijn partner op dat moment, mijn verloofde, Sergeant Kevin Holtry, en dat veroorzaakte een storm op de campus. Ik werd voor een vergadering geroepen en om 5:30 was ik weg.”

Bekijk de nieuwste video op foxbusiness.com
Na haar gedwongen vertrek van de campus in oktober 2020, diende de koffiebar-eigenaar een rechtszaak in tegen de universiteit voor 10 miljoen dollar, waarbij ze schendingen van haar Eerste Amendement rechten beweerde.

De jury gaf uiteindelijk de voorkeur aan Fendley, en kende haar 3 miljoen dollar toe voor de verliezen die ze heeft geleden met betrekking tot haar bedrijf, haar reputatie, en voor de mentale en emotionele distress en vernedering die ze heeft ondergaan.

Daarnaast werd er nog eens 1 miljoen dollar aan schadevergoeding opgelegd aan de voormalige vice-president van studentenzaken van de school, als onderdeel van de beslissing van 13 september.

Deze zaak benadrukt een cruciaal moment met betrekking tot de uiting van persoonlijke overtuigingen door bedrijfseigenaren en de reikwijdte van de betrokkenheid van de universiteit bij het reguleren van dergelijke uitingen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/justice-brewed-pro-cop-cafe-wins-4-million-from-boise-state-university-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....