In recente verklaringen heeft voormalig minister van Buitenlandse Zaken John Kerry een debat aangewakkerd over het Eerste Amendement en de rol van vrije meningsuiting, vooral met betrekking tot de invloed van sociale media op de openbare discussie en de democratische regeringsvoering.

13 jul 2023; Washington, DC, VS; Voormalig minister van Buitenlandse Zaken John Kerry getuigt voor de Subcommissie Buitenlandse Zaken van het Huis over Toezicht en Verantwoordelijkheid over de klimaatagenda van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Kerry dient momenteel als de eerste speciale presidentiële gezant voor klimaat bij het ministerie. Verplichte credit: Jack Gruber-USA TODAY

Tijdens een discussie uitte Kerry zijn frustratie over de huidige staat van de media en de impact ervan op het opbouwen van consensus binnen democratieën.

John Kerry pinpointte de uitdaging om vrije meningsuiting te verzoenen met de noodzaak om desinformatie en de wijdverspreide verspreiding ervan via digitale platforms te beheersen. “Ik denk dat de afkeer van en de pijn over sociale media gewoon groeit en groeit en groeit. Het is een deel van ons probleem, vooral in democratieën, als het gaat om het opbouwen van consensus rond enig onderwerp. Het is echt moeilijk om vandaag de dag te regeren,” merkte Kerry op.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en krijg 10% korting met de code RB10. Opgericht door veteranen en LEO’s.

Hij lichtte de dilemma’s toe die moderne mediaconsumptiepatronen en de verdwijning van traditionele media-beschermers met zich meebrengen. “Mensen gaan en vervolgens kiezen mensen zelf waar ze hun nieuws of informatie vandaan halen, en dan kom je gewoon in een vicieuze cirkel terecht,” voegde hij eraan toe.

Door de complexiteit te benadrukken die deze omgeving met zich meebrengt, verklaarde Kerry: “Al 50 jaar ben ik betrokken hierbij. Er is nu veel discussie over hoe je die entiteiten kunt beteugelen om te garanderen dat je enige verantwoordelijkheid hebt over feiten, enzovoort. Maar kijk, als mensen maar naar één bron gaan, en de bron waar ze naartoe gaan is ziek en heeft een agenda, en ze geven die informatie vrij, staat ons Eerste Amendement als een belangrijke blokkade tegen de mogelijkheid om het gewoon uit te wissen. Dus wat je nodig hebt, wat wij nodig hebben, is om terrein te winnen, het recht om te regeren te winnen door hopelijk genoeg stemmen te winnen zodat je vrij bent om verandering door te voeren.”

Deze opmerkingen zijn niet zonder controverse gebleven.

Critici, vooral voorvechters van vrije meningsuiting, beweren dat Kerry’s opvattingen mogelijk een schadelijke intentie naar mediaregulering suggereren.

Ze maken zich zorgen dat dergelijke houdingen het recht dat het Eerste Amendement garandeert, kunnen ondermijnen en de essentie van open discussie — die cruciaal is voor de democratie — kunnen verdunnen.

Hoewel Kerry niet expliciet pleitte voor het afschaffen van deze bescherming, wordt zijn perceptie van het Eerste Amendement als een obstructie door velen als problematisch gezien.

Te midden van dit alles blijven politieke figuren worstelen met de invloed van desinformatie en de balans tussen vrije meningsuiting en regelgevende maatregelen om valse verhalen te beteugelen.

Het bredere politieke gesprek omvat ook andere prominente figuren, zoals Hillary Clinton die onlangs de cruciale rol van de media in de verkiezingen van 2024 benadrukte.

Clinton uitte haar zorgen over mogelijke buitenlandse inmenging en de noodzaak van een duidelijk verhaal over de gevaren die figuren als Donald Trump met zich meebrengen. “Nou, ik denk wel dat de pers een consistent verhaal nodig heeft over het gevaar dat Trump vormt,” verklaarde Clinton, terwijl ze uitdagingen voorzag die naar de verkiezingen leiden.

19 aug 2024; Chicago, IL, VS; Hillary Rodham Clinton, voormalig minister van Buitenlandse Zaken, spreekt tijdens de eerste dag van de Democratische Nationale Conventie in het United Center. Het DNC-programma zal president Joe Biden en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton tijdens de ceremonies van maandag voorstellen. Verplichte credit: Josh Morgan-USA TODAY

Ze schetste de verwachte obstakels, waaronder buitenlandse invloeden via platforms zoals TikTok en voortdurende problemen met desinformatie.

Naarmate debatten en discussies doorgaan, benadrukken de gevoelens die door figuren zoals Kerry en Clinton zijn geuit het tumultueuze landschap van de Amerikaanse politieke en mediaomgevingen die naar het verkiezingsseizoen leiden.

Hun woorden weerspiegelen bredere zorgen over de kruispunten van journalistiek, politiek en publieke informatie — cruciale elementen in het behoud en de werking van de democratie.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/panic-john-kerry-hillary-clinton-worry-free-speech-may-interfere-in-the-election-watch/

.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....