In een verontrustende zaak die licht werpt op de duistere onderbuik van politieke rivaliteit, wordt een voormalige congreskandidaat beschuldigd van levensbedreigende opmerkingen tegen zijn politieke tegenstander tijdens een controversiële verkiezingsronde.

William Braddock, een 41-jarige uit St. Petersburg, Florida, wordt beschuldigd van het vermeende dreigen een “Russisch-Oekraïens huurlingenleger” in te schakelen om afgevaardigde Anna Paulina Luna (R-Fla.), zijn tegenstander op dat moment, uit te schakelen.

17 juli 2024; Milwaukee, WI, VS; Afgevaardigde Anna Paulina Luna, R-Fla. spreekt tijdens de derde dag van de Republikeinse Nationale Conventie in het Fiserv Forum. De derde dag van de RNC richtte zich op buitenlandse politiek en dreigingen. Verplichte krediet: Jasper Colt-USA TODAY 17 juli 2024; Milwaukee, WI, VS; tijdens de derde dag van de Republikeinse Nationale Conventie in het Fiserv Forum. De derde dag van de RNC richtte zich op buitenlandse politiek en dreigingen. Verplichte krediet: Jasper Colt-USA TODAY

Deze ernstige beschuldigingen stammen uit gebeurtenissen van 8 juni 2021, toen Braddock vermeend zijn bereidheid uitdrukte om extreme maatregelen te nemen om zijn overwinning in de race tegen Luna, onder andere kandidaten, te verzekeren.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en ontvang 10% korting met code RB10. Opgericht door veteraan & LEO.

Een audio-opname, zoals gerapporteerd door Politico, legt vast dat Braddock Luna een “dode eekhoorn” en een “snelheidsrem op de weg” noemt, wat de ernst van zijn afkeuring laat zien.

Na deze bedreigingen zou Braddock naar de Filipijnen zijn gevlucht, wat leidde tot een internationale intrige die eindigde met zijn uitlevering aan de Verenigde Staten.

Bij zijn terugkeer werd hij aangeklaagd voor interstatelijke overdracht van een echte bedreiging om een ander persoon te verwonden, volgens het ministerie van Justitie.

Zijn daaropvolgende rechtbankverschijning vond plaats in Los Angeles op donderdag, waarmee de start van zijn juridische strijd op Amerikaanse bodem begon.

Het doelwit van zijn vermeende bedreigingen, afgevaardigde Anna Paulina Luna, triomfeerde in de verkiezingen en werd in januari 2023 beëdigd in het congres na een eerdere onsuccesvolle poging tegen de voormalige gouverneur van Florida, Charlie Crist, tijdens de verkiezingscyclus van 2020.

Deze ontwikkeling kwam ondanks dat Luna recentelijk onthulde dat zij het doelwit was van een “zeer serieuze schietbedreiging,” wat de gevaarlijke omgeving aantoont waar sommige politici mee te maken hebben.

De opname die naar verluidt Braddocks bedreiging vastlegde, werd gemaakt door een conservatieve activist.

Darin kan Braddock worden gehoord terwijl hij zijn terughoudendheid uitdrukt maar bereidheid toont om een leven te beëindigen voor het “goed van het volk van de Verenigde Staten van Amerika,” waarbij hij de vermeende noodzaak van een dergelijke drastische actie benadrukt.

Braddock ontkende echter aanvankelijk deze beweringen en suggereerde de mogelijkheid van audio-alteratie.

Zijn juridische problemen zijn sindsdien geëscaleerd, met een rechter die een beperkingsbevel tegen hem goedkeurde.

Braddock trok ook zijn kandidatuur voor de politieke race in, een stap die voorafging aan zijn huidige predicament waarmee hij geconfronteerd wordt met een mogelijke gevangenisstraf van vijf jaar.

Deze aanklacht arriveert te midden van een bredere inspanning van federale aanklagers om verkiezingsgerelateerde bedreigingen en politiek gemotiveerd geweld aan te pakken terwijl het land zich voorbereidt op de verkiezingscyclus van 2024.

Het benadrukt de escalerende spanningen en extremen in de Amerikaanse politiek, zoals benadrukt door Luna’s eigen ervaringen met bedreigingen voor haar veiligheid.

Luna’s onthulling van een recente schietbedreiging tegen haar, in combinatie met recente moordpogingen op prominente politieke figuren, vergroot de nadruk op het belang van het aanpakken van dergelijke bedreigingen met de grootste ernst.

Met Luna die zich voorbereidt om herverkiezing te zoeken voor het 13e Congresdistrict van Florida en aanzienlijke aandacht ontvangt, benadrukt het voorval de dringende behoefte aan fatsoen en veiligheid binnen het politieke domein.


Lees de volledige persverklaring van de U.S. Department of Justice Office of Public Affairs:

Voormalige kandidaat voor het 13e Congresdistrict van Florida aangeklaagd voor verkiezingsgerelateerde bedreiging aan voormalig primaire kandidaat en particuliere burger

Een aanklacht werd gisteren openbaargemaakt tegen een Floridiaan die wordt beschuldigd van het bedreigen van zijn primaire tegenstander in de verkiezingen van 2021 voor het 13e Congresdistrict van Florida en een particuliere burger en kennis van zijn tegenstander.

Volgens de aanklacht werden William Robert Braddock III, 41, uit St. Petersburg, en Slachtoffer 1 kandidaten in de voorverkiezingen om het 13e Congresdistrict van Florida in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden te vertegenwoordigen. Slachtoffer 2 was een particuliere burger en kennis van Slachtoffer 1. Op 8 juni 2021 deed Braddock meerdere bedreigingen om Slachtoffer 1 en Slachtoffer 2 te verwonden en te doden tijdens een telefoongesprek met Slachtoffer 2. Specifiek dreigde Braddock, deels, om “mijn Russisch-Oekraïens huurlingenleger op te bellen” en Slachtoffer 1 te laten verdwijnen. Na het doen van de bedreigingen verliet Braddock de Verenigde Staten en werd later in de Filipijnen aangetroffen. Braddock werd onlangs uit de Filipijnen naar de Verenigde Staten gedeporteerd en maakte gisteren zijn eerste rechtbankverschijning in Los Angeles.

Braddock wordt aangeklaagd voor één telling van interstatelijke overdracht van een echte bedreiging om een ander persoon te verwonden. Als hij schuldig wordt bevonden, wacht Braddock een maximale straf van vijf jaar gevangenisstraf. Een federale districtsrechter zal elke straf bepalen na overweging van de Amerikaanse veroordelingsrichtlijnen en andere wettelijke factoren.

Hoofddirecteur en plaatsvervangend procureur-generaal Nicole M. Argentieri, hoofd van de strafafdeling van het ministerie van Justitie, en Amerikaanse procureur Roger B. Handberg voor het Middendistrict van Florida maakten de aankondiging.

Het FBI-kantoor in Tampa onderzoekt de zaak met steun van de politie van St. Petersburg. Het kantoor voor internationale zaken van het ministerie van Justitie, het kantoor van de juridische attaché van de FBI in Manilla, en de U.S. Marshals Service hebben substantiële hulp geboden. De enquête heeft ook geprofiteerd van de samenwerking van buitenlandse wetshandhaving die werd geleverd door het Filipijnse ministerie van Justitie en het Filipijnse immigratiekantoor.

Procureur Alexandre Dempsey van de strafrechtelijke afdeling van de Public Integrity Section (PIN) en assistent Amerikaanse procureur Carlton Gammons voor het Middendistrict van Florida vervolgen de zaak.

Deze zaak maakt deel uit van de taskforce verkiezingsdreigingen van het ministerie van Justitie. Aangekondigd door procureur-generaal Merrick B. Garland en gelanceerd door plaatsvervangend procureur-generaal Lisa Monaco in juni 2021, leidt de taskforce de inspanningen van het ministerie om geweldsdreigingen tegen verkiezingswerkers aan te pakken en ervoor te zorgen dat alle verkiezingswerkers – of ze nu gekozen, benoemd of vrijwilliger zijn – hun werk zonder bedreigingen en intimidatie kunnen doen. De taskforce werkt samen met de verkiezingsgemeenschap en lokale wetshandhaving om beschuldigingen en meldingen van bedreigingen tegen verkiezingswerkers te beoordelen en heeft deze zaken waar nodig onderzocht en vervolgd, in samenwerking met FBI-kantoren en kantoren van Amerikaanse procureurs in het hele land. Drie jaar na de oprichting van de taskforce gaat het werk door en ondersteunt het de kantoren van Amerikaanse procureurs en FBI-kantoren in het hele land terwijl ze het kritische werk voortzetten dat de taskforce is begonnen.

Onder leiding van plaatsvervangend procureur-generaal Monaco wordt de taskforce geleid door PIN en omvat verschillende andere entiteiten binnen het ministerie van Justitie, waaronder het computercriminaliteits- en intellectueel eigendomsteam van de strafafdeling, de mensenrechtenafdeling, de nationale veiligheidsafdeling en de FBI, evenals belangrijke partners van verschillende instanties, zoals het ministerie van Binnenlandse Veiligheid en de U.S. Postal Inspection Service. Voor meer informatie over de inspanningen van het ministerie van Justitie om bedreigingen tegen verkiezingswerkers te bestrijden, lees de memo van de plaatsvervangend procureur-generaal.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/russian-ukrainian-hit-squad-threatened-to-be-tapped-to-kill-anna-paulina-luna-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....