Gemeenten in Overijssel hebben massaal geprotesteerd tegen de geplande grootschalige zonne- en windparken. De provincie Overijssel moest beslissen over de bouw van clusters van megaturbines. Ondanks het verzet van de burgers, gaat de grootste partij in de provincie, BBB, akkoord met de plannen. Dit heeft geleid tot gevoelens van teleurstelling en in de steek gelaten worden bij de bevolking.

Volgens Tubantia zal BBB in Overijssel definitief instemmen met de provinciale verordening die het aantal aanvragen voor windturbines beperkt. Dit staat in contrast met het standpunt van het Tweede Kamerlid Henk Vermeer (BBB), die geen enkele windturbine wilde toestaan.

Met dit voorstel wordt ruim 99 procent van Overijssel permanent uitgesloten van de plaatsing van windturbines, zo legt BBB Overijssel uit. Daarnaast wordt er in dit voorstel per gemeente een maximum gesteld aan de hoeveelheid windenergie die opgewekt mag worden.

Als Provinciale Staten de nieuwe regels niet vaststellen, zal de provincie teruggaan naar de oude omgevingsverordening, wat volgens BBB “onacceptabel” is. In de voorgestelde omgevingsverordening staan plannen voor de bouw van 90 megaturbines in de provincie. Deze reusachtige molens zijn bijna even hoog als de Eiffeltoren en zouden voornamelijk langs de A1 van Deventer tot en met de A35 geplaatst worden.

Hoewel veel bewoners in de gemeenten zich verzetten tegen de komst van windturbines, lijken beleidsmakers dit tegen te gaan door ze in clusters te plaatsen, waardoor de provincie de controle krijgt over de bouw in plaats van de gemeenten.

De vraag die journalist Elze van Hamelen stelt is welke belangen BBB dient in Overijssel. Ze somt op dat de plannen ingaan tegen het gezonde verstand, de wensen van de BBB-achterban, de wensen van de burgers, het beleid van de eigen partij, de wet en de bescherming van de volksgezondheid.

Kortom, de beslissing van BBB om akkoord te gaan met de bouw van megaturbines in Overijssel heeft geleid tot veel protest en gevoelens van teleurstelling bij de bevolking.


Source: https://www.ninefornews.nl/bbb-stemt-in-met-besluit-over-mega-windturbines-die-de-bbb-achterban-niet-wil/

.


Een gedachte over “BBB stemt in met besluit over mega-windturbines die de BBB-achterban niet wil.”
  1. OCCAM en RAZOR hebben tijdig genoeg gewaarschuwd voor de reuzelwijven in de politiek met hun grote scheur tegen de FvD.
    Tijd voor een grote schoonmaak onder de wildplassers, plaspoppen en lullende schoften. Een volk dat tirannen niet tijdig ruimt glijdt
    over een pad van reuzel het ravijn in.
    Gelukkig krijgen we nog steeds de nieuwsbrieven per post met tips voor vreedzaam verzet in de nazaten-prins-B-staat!
    Hang de plaatsnaamborden en vlaggen omgekeerd en bouw je eigen emp-camera-protector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....