In Deurne heeft zich een tragisch verkeersongeval voorgedaan in de nasleep van de derby. Een dronken bestuurder reed met hoge snelheid in op een andere auto, met fatale gevolgen. Eén persoon kwam ter plaatse om het leven, terwijl twee anderen gewond raakten, waarvan één in levensgevaar verkeert. Het ongeval vond plaats toen de bestuurder terugkeerde van de wedstrijd tussen Antwerp en Beerschot.

Het incident vond plaats op de Middelmolenlaan, een parallelstraat van de Bisschoppenhoflaan. Volgens de woordvoerder van de Antwerpse politie, Wouter Bruyns, reed de wagen met vermoedelijk een onaangepaste snelheid tegen een stilstaande auto aan. Op dat moment waren er twee personen in gesprek met de inzittende van de stilstaande auto. De impact van de botsing was zo hevig dat de stilstaande auto werd weggeslingerd en ook de twee voetgangers naast de auto raakten gewond.

Helaas overleed één van de voetgangers, een 33-jarige man, ter plaatse na reanimatie. De andere gewonde persoon werd met levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de inzittende van het aangereden voertuig raakte gewond. De bestuurder van het aanrijdende voertuig, een 51-jarige man, bleek onder invloed van alcohol te zijn en legde een positieve ademtest af. Hij is gearresteerd en zal zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt zijn.

Een buurtbewoner genaamd Michael was getuige van het hele gebeuren. Hij beschrijft hoe de wagen met hoge snelheid de Middelmolenlaan uitkwam en plotseling een enorme knal veroorzaakte. Samen met twee Antwerpsupporters en een verpleegster die terugkwam van haar werk, verleende Michael direct hulp aan de slachtoffers. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en de bestuurder van het aangereden voertuig werd uit zijn auto geholpen en lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.

Michael benadrukt dat één van de slachtoffers er zeer slecht aan toe was en ondanks reanimatiepogingen niet gered kon worden. De andere gewonde persoon klaagde over hevige pijn aan zijn heupen. Volgens Michael was het duidelijk dat de bestuurder, die het ongeval veroorzaakte, gedronken had. Hij sprak onduidelijk en met een dubbele tong en was volledig in het zwart gekleed, met de tekst ‘antwerp’ op zijn trui.

Het tragische incident heeft niet alleen menselijk leed veroorzaakt, maar ook schade aan verschillende voertuigen en een paal langs de weg. De betrokken bestuurder zal nu moeten boeten voor zijn roekeloze acties en de gevolgen van zijn dronkenschap.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240929_96858768

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....