Een gewelddadige confrontatie brak uit op de tribunes van het Mercedes-Benz Stadium tijdens de krappe 26-24 overwinning van de Atlanta Falcons op de New Orleans Saints op zondag.

29 sep 2024; Atlanta, Georgia, VS; New Orleans Saints linebacker Willie Gay (6) tackelt Atlanta Falcons running back Bijan Robinson (7) in het eerste kwartaal in het Mercedes-Benz Stadium. Verplichte krediet: Brett Davis-Imagn Images

Verontrustende beelden van het incident, dat zich in de hogere niveaus van het stadion voordeed, circuleren op sociale media en vangen een brute vechtpartij tussen fans.

De confrontatie overschaduwde wat anders een spannende wedstrijd was tussen twee rivalen uit de NFC South.

Patriotische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

De video toont een fan in een wit Falcons-shirt die op agressieve wijze een andere man in een rood shirt en beige broek aanvalt.

De aanvaller werd gezien terwijl hij de man meerdere keren schopte en op zijn hoofd stampte voordat een vrouwelijke fan ingreep en hem wegtrok om de aanval te stoppen.

Het exacte tijdstip van de vechtpartij tijdens de wedstrijd is onduidelijk, maar een afzonderlijke post op sociale media suggereert dat de schermutseling plaatsvond in of rond Sectie 321 van het stadion.

In de video is te zien hoe de man in het witte Falcons-shirt een krachtige schop geeft op het hoofd van de man in het rood terwijl een vrouw probeert hem te bedwingen.

Ondanks haar inspanningen gaat de aanvaller door met zijn aanval en stampte nog twee keer op het hoofd van de gevallen man. De clip eindigt abrupt, maar niet voordat het ook twee andere mannen toont die zich in de buurt ook in een fysieke confrontatie bevinden.

Een tweede video lijkt op te pakken waar de eerste is geëindigd en toont een andere vechtpartij waarbij een man in een zwart shirt en jeans een andere persoon in een wit shirt op de grond duwt.

Een fan in een rood Falcons-shirt probeert de vechtpartij te stoppen, maar op de achtergrond is te zien hoe de man in het witte Falcons-shirt opnieuw probeert te slaan naar zijn vorige tegenstander, die nog steeds op de grond lag.

Een andere vrouwelijke fan komt snel tussenbeide om te voorkomen dat hij meer slagen uitdeelt.

Het incident voegt zich bij de groeiende bezorgdheid over de toename van gewelddadige confrontaties bij NFL-wedstrijden in de afgelopen jaren.

Hoewel vechtpartijen tussen fans al een lang bestaande kwestie zijn bij sportevenementen, lijkt er een toename te zijn in dergelijke incidenten in NFL-stadiums, wat vragen oproept over beveiliging en crowd control maatregelen.

Vroeg deze maand vond een soortgelijke vechtpartij plaats buiten een wedstrijd tussen de Las Vegas Raiders en de Los Angeles Chargers, wat resulteerde in een bloederige confrontatie.

Er zijn geen officiële verklaringen vrijgegeven door de Atlanta Falcons of functionarissen van het Mercedes-Benz Stadium over de vechtpartij.

Het is ook onduidelijk of er arrestaties zijn verricht of dat een van de betrokken personen ernstige verwondingen heeft opgelopen.

Nu de video’s online blijven circuleren, heeft het incident discussies aangewakkerd onder fans en media over de veiligheid van het bijwonen van NFL-wedstrijden, vooral in het licht van de recente toename van gewelddadig fan gedrag.

De NFL staat onder toenemende kritiek over haar vermogen om de controle tijdens wedstrijden te behouden en de veiligheid van aanwezigen te waarborgen.

Met verschillende hoogprofiel gevechten deze seizoen in de stadions, worden de oproepen voor verbeterde beveiliging en strengere handhaving van stadionregels steeds luider.

Tot nu toe is er geen nieuws over of de betrokkenen bij de vechtpartij juridische gevolgen zullen ondervinden of verboden zullen worden om toekomstige wedstrijden bij te wonen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/atlanta-falcons-fan-fight-almost-kills-saints-fan-with-head-stomp-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....