Voormalig president Donald Trump staat op het punt Valdosta, Georgia, te bezoeken om de verwoestingen die door orkaan Helene zijn veroorzaakt te beoordelen.

De Trump-campagne heeft zondag een persbericht uitgegeven, waarin de bezoek van de voormalig president aan de stad op maandag wordt bevestigd om een briefing over de schade te ontvangen en te helpen bij de distributie van hulpgoederen.

In het persbericht stond: “President Donald J. Trump, de 45e president van de Verenigde Staten van Amerika, zal Valdosta, Georgia, bezoeken om een briefing te ontvangen over de verwoesting door orkaan Helene, de distributie van hulpgoederen te faciliteren en opmerkingen aan de pers te geven op maandag.”

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteraan & LEO.

Valdosta, een stad die zwaar is getroffen door de orkaan, heeft ten minste drie doden gerapporteerd.

Burgemeester Scott James Matheson van Valdosta bevestigde het tragische verlies van levens en merkte de wijdverspreide schade in het gebied op. “Het zijn er drie voor ons. En veel meer verwondingen dan die we opliepen tijdens Idalia, veel meer verwondingen door de doordringing van de bomen naar daken en huizen,” zei Matheson in een verklaring aan WALB.

Videobeelden gedeeld door Billy Heath, een fotojournalist van Fox5 Atlanta, toonden aanzienlijke schade aan historische gebouwen in het centrum van Valdosta, wat de verwoesting door de krachtige storm benadrukte.

Naast de verwoestingen in Georgia, werden ook andere gebieden in het zuidoosten, inclusief West-North Carolina, zwaar getroffen door orkaan Helene.

De stad Asheville en omliggende gebieden ervoeren ernstige overstromingen, wat resulteerde in de vernietiging van wegen, bruggen en huizen.

Het Department of Transportation van North Carolina meldde zondag dat er nog steeds “300 verkeersincidenten” in de staat waren, met meer dan “50 op hoofdwegen” die door de storm waren getroffen.

Videobeelden geplaatst op X toonden wijdverspreide overstromingen in Asheville, met gebouwen, voertuigen en huizen die onder water stonden.

De beelden van de verwoesting strekte zich uit over de regio, terwijl gemeenschappen probeerden te herstellen van de impact van de orkaan.

Ondertussen werden gouverneur van Virginia Glenn Youngkin (R) en zijn vrouw, Suzanne, gezien in Darrow, Virginia, terwijl ze hielpen met het uitdelen van sandwiches aan eerste hulpverleners en bewoners die door de storm waren getroffen.

Het bezoek van de gouverneur was onderdeel van de lopende hulpinspanningen in de staat, die ook aanzienlijke schade door de orkaan had geleden.

Het bezoek van Trump aan Valdosta volgt op groeiende frustratie over de federale reactie op de ramp.

Critici hebben het scherpe contrast aangekaart tussen Joe Biden’s recente toewijzing van $2,4 miljard aan hulp voor Oekraïne en het gebrek aan aanvullende federale steun voor orkaanschade in de Verenigde Staten.

In de afgelopen dagen heeft Biden verklaard dat er geen aanvullende middelen zouden worden verstrekt aan gebieden die zijn getroffen door orkaan Helene, wat verontwaardiging veroorzaakte onder de getroffen mensen.

Het gebrek aan federale steun heeft wijdverspreide kritiek uitgelokt, vooral omdat gemeenschappen in Georgia en North Carolina proberen te herbouwen na de orkaan.

Het bezoek van Trump aan Valdosta wordt gezien als een poging om de behoefte aan grotere hulpinspanningen te benadrukken en aandacht te vestigen op de voortdurende uitdagingen waarmee degenen die door de storm zijn getroffen, worden geconfronteerd.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/trump-to-visit-georgia-biden-says-no-more-aid-after-sending-2-4-billion-to-ukraine-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....