De Israel Defense Forces (IDF) en de Israëlische Veiligheidsdienst (ISA) onthulden maandag in een verklaring dat Fateh Sherif, een hoge Hamas-leider in Libanon, werd gedood tijdens een luchtaanval.

Sherif, ook een werknemer van de United Nations Relief and Works Agency (UNRWA), had terrorismeactiviteiten tussen Hamas en Hezbollah gecoördineerd en was verantwoordelijk voor het werven van militanten en het verwerven van wapens voor Hamas in Libanon, zoals gerapporteerd door Breitbart.

De gezamenlijke operatie, geleid door de IDF en ISA, richtte zich op Sherif in het al-Bass vluchtelingenkamp in de zuidelijke Libanese stad Tyre.

Patriottische strandmode voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en ontvang 10% korting met code RB10. Opgericht door Vet & LEO.

De IDF beschreef Sherif als het hoofd van de Libanese tak van Hamas en benadrukte dat hij een sleutelrol speelde in het bevorderen van de politieke en militaire agenda van Hamas in Libanon. De IDF beloofde te blijven richten op degenen die Israëlische burgers bedreigen.

UNRWA erkende dat Sherif een principal was op een van hun scholen en bevestigde dat hij in maart was geschorst in afwachting van een onderzoek naar zijn politieke affiliaties. De leiding van het agentschap kreeg kritiek, vooral nadat Sherif’s schorsing protesten in Libanon uitlokte.

Israël heeft al lang kritiek op de banden van UNRWA met terroristische activiteiten en wijst op de betrokkenheid van verschillende medewerkers bij de aanvallen op Israëlische burgers op 7 oktober.

Israëlische regeringswoordvoerder David Mencer stelde vragen over de leiding van UNRWA, en vroeg hoe een bekende terrorist als leraar kon werken. Mencer wees ook op de voortdurende samenwerking van UNRWA met Hamas en betoogde dat het agentschap niet gereformeerd kan worden.

Israël heeft gepleit voor de afschaffing van UNRWA, en onder voormalig president Donald Trump werd de Amerikaanse financiering aan het agentschap in 2018 stopgezet.

Voormalig president Donald Trump poseert tijdens een campagnebijeenkomst op 27 juli in het Herb Brooks National Hockey Center in St. Cloud, Minnesota. In zijn toespraak riep Trump zijn aanhangers op om de staat rood te kleuren.

President Biden herstelde echter de fondsen toen hij aantrad. Na de aanvallen op 7 oktober schorste de Biden-administratie opnieuw de financiering vanwege de banden van UNRWA met terrorisme.

7 maart 2024; Washington, DC, VS; President Joe Biden geeft de State of the Union-toespraak aan het Congres in het U.S. Capitol in Washington op 7 maart 2024. Vicepresident Kamala Harris applaudisseert op de achtergrond. Verplicht krediet: Josh Morgan-USA TODAY

Ondanks de schorsing hebben verschillende vergaand linkse democraten, gesteund door J Street, wetgeving geïntroduceerd om de ondersteuning van Amerikaanse belastingbetalers te herstellen, met de insistente dat het agentschap kan worden gereformeerd.

Sherif’s dood is het laatste in een reeks gerichte operaties door Israël tegen terrorleiders in Libanon.

Naast Sherif heeft het Israëlische leger ook drie seniorleden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) gedood, waaronder Nidal Abdel-Aal en Imad Odeh, die beiden verantwoordelijk waren voor het plannen van aanvallen op Israëli’s in Judea en Samaria.

De IDF blijft vastbesloten om zijn burgers te beschermen en terroristische netwerken die nabij zijn grenzen opereren, te ontmantelen.


De meningen die door bijdragers en/of inhoudspartners worden geuit, zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/israel-kills-high-profile-hamas-operative-with-shocking-career-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....