In een zet die de loop van de aanstaande presidentsverkiezingen in 2024 zou kunnen veranderen, heeft het Democratische Nationale Comité (DNC) een rechtszaak aangespannen tegen de Georgia Election Board.

Deze juridische actie heeft tot doel de uitvoering van een nieuw voorgesteld regel te voorkomen die handmatige telling van stemmen bij stembureaus in de staat verplicht. Volgens het DNC zou de regel kunnen leiden tot wijdverbreide chaos, hoewel ze nog geen substantieel bewijs hebben geleverd ter ondersteuning van hun claims, zoals gerapporteerd door Breitbart.

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door Vet & LEO.

De rechtszaak van het DNC wordt versterkt door de steun van de campagne van vice-president Kamala Harris.

25 juni 2021; El Paso, Texas, VS; Vice-president Kamala Harris ontmoet burgerlijke leiders tijdens haar bezoek aan El Paso, Texas om de grens tussen de VS en Mexico te verkennen. Verplichte Credit: Omar Ornelas-USA Today Network

Het centrale argument is dat de regel voor handmatige telling in strijd is met de staatswet, waarbij de raad naar verluidt haar bevoegdheid heeft overschreden door de maatregel goed te keuren. Deze regel, die met een krappe 3-2 stem van steunbetuigers van de Republikeinse kandidaat Donald Trump is aangenomen, heeft tot doel ervoor te zorgen dat de totalen van handmatige tellingen overeenkomen met die geregistreerd door stemmachines.

Voormalig president van de VS en huidige Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump spreekt tot meer dan 2.000 supporters in het Bayfront Convention Center in Erie op 29 september 2024.

De klacht, ingediend bij de Superior Court van Fulton County, stelt: “Als de Hand Count Rule wordt toegestaan om in werking te treden, zullen de algemene verkiezingen niet ordelijk en uniform zijn.”

Het DNC beweert dat grotere counties aanzienlijke vertragingen kunnen ervaren bij het rapporteren van stemresultaten. Bovendien benadrukt de klacht bezorgdheid over verkiezingsfunctionarissen die moeite hebben om zich aan te passen aan nieuwe procedures die te laat zijn geïntroduceerd, evenals mogelijke beveiligingsrisico’s voor de stembiljetten zelf.

Om hun zorgen te verergeren, stelt het DNC dat vertragingen die voortkomen uit het handmatige telproces mogelijkheden kunnen bieden voor “slechte trouw-acteurs” om te beweren dat fraude de verkiezingsresultaten heeft vervalst. Ze beweren dat dergelijke beschuldigingen het vertrouwen van het publiek ondermijnen, met name schadelijk voor de verkiezingen van Democratische kandidaten.

De rechtszaak omvat andere eisers, zoals leden van lokale verkiezingsborden in belangrijke counties zoals Fulton, DeKalb, Gwinnett en Forsyth, allemaal vitale regio’s die de verkiezingsresultaten in Georgia aanzienlijk kunnen beïnvloeden.

De betreffende regel vereist dat elk stembureau de stembureauhoofd en een paar medewerkers de stemmen in stapels van 50 scheiden voor handmatige telling. De drie moeten overeenstemming bereiken over het totaal aantal en bevestigen dat dit overeenkomt met de machine-tabulatie. In het geval van enige discrepanties wordt van hen verwacht dat ze het probleem identificeren en, indien mogelijk, verhelpen.

Volgens verschillende bronnen zet deze juridische confrontatie de toon voor een kritische evaluatie van stemprocedures in Georgia. Met hoge inzetten en beide partijen die zich voorbereiden op een felle strijd, reiken de gevolgen van deze rechtszaak ver verder dan alleen het tellen van stemmen; ze zouden de integriteit van het verkiezingsproces zelf kunnen beïnvloeden.


De opvattingen die worden geuit door bijdragers en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de standpunten van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/dnc-throws-a-fit-over-georgias-hand-counting-election-rule/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....