“Dit is een belangrijke zaak, die we agressief gaan aanpakken”, aldus Buzbee. Hij riep iedereen in de muziek- en entertainmentsector op om zich te melden. “Als je slachtoffer of getuige bent geweest van dit schandalige gedrag, vraag ik om je te melden.”

Van Arsdale, die eveneens aanklagers vertegenwoordigt, noemt de aanklachten in een interview met The Washington Post “ongekend in omvang”. Volgens de advocaat zullen volgende maand in de staten New York, Florida en Californië 120 individuele rechtszaken worden aangespannen.

De feiten bestrijken een tijdspanne van twintig jaar, in de jaren 2000 en 2010, toen de rapper op het hoogtepunt van zijn beroemdheid was. Volgens de advocaten waren de slachtoffers op het moment van de feiten tussen 9 en 38 jaar oud. Van de slachtoffers waren er 25 minderjarig. De meeste slachtoffers zijn Afro-Amerikaans, een derde is wit. Meer dan de helft van de slachtoffers deed aangifte bij de politie of het ziekenhuis. Uit toxicologisch onderzoek bleek dat sommigen paardenkalmeringsmiddelen in hun lichaam hadden.

P. Diddy werd op 17 september gearresteerd en zit nog steeds in de cel. Officieel wordt hij beschuldigd van mensenhandel, het dwingen van slachtoffers tot het verrichten van seksuele handelingen en het opzetten en onderhouden van een criminele organisatie. Op 9 oktober moet hij voor de rechter verschijnen. Volgens een van zijn advocaten, Erica Wolff, ontkent Combs “elke bewering dat hij iemand heeft misbruikt, inclusief minderjarigen”.

De voorbije maanden kwamen alsmaar meer klachten over seksuele agressie tegen de 54-jarige Combs naar boven. Zijn slachtoffers omschrijven hem als een gewelddadig seksueel roofdier dat met alcohol en drugs hun ‘toestemming’ forceerde.