Een vermoedelijke terreuraanval ontvouwde zich dinsdagavond in Jaffa, gelegen in het zuiden van Tel Aviv, Israël, met meerdere slachtoffers.

De schietpartij vond plaats nabij een lightrailstation op de Jeruzalemstraat, en volgens verschillende rapporten raakten ten minste vier personen ernstig gewond.

Israëlische politie bevestigde dat schutters vuur openededen in de omgeving, wat leidde tot een snelle reactie van de lokale beveiligingsdiensten.

Patriottische strandmode voor vrijheidsliefhebbers! Winkel nu en krijg 10% korting met de code RB10. Opgericht door Vet & LEO.

Het incident werd rond 19:01 uur lokale tijd gerapporteerd, terwijl de hulpdiensten, waaronder de Israëlische Magen David Adom (MDA) ambulance dienst, naar de plaats van de gebeurtenis spoedden.

MDA bevestigde dat zij meldingen van schoten ontvingen en onmiddellijk medische hulp verleenden aan verschillende gewonden met uiteenlopende verwondingen. Sommige slachtoffers werden volgens MDA bewusteloos ter plaatse aangetroffen.

Initiële rapporten uit de Israëlische media wijzen erop dat ten minste negen Israëli’s gewond raakten bij de aanval, waarvan vier in kritieke toestand.

De aanvallers, naar verluidt twee schutters, verlieten een lightrailtrein voordat zij het vuur openden op voetgangers en forenzen in de omgeving.

De beveiligingsdiensten reageerden snel op de situatie en neutraliseerden de twee terroristen door hen ter plaatse te beschieten.

Echter, de Israëlische politie gelooft dat er mogelijk nog minstens één verdachte op vrije voeten is en voert een grondig onderzoek in de omgeving uit.

[embedded content]

De aanval veroorzaakte paniek in het dichtbevolkte gebied, en video’s van de plaats van de gebeurtenis toonden verschillende slachtoffers die op de grond lagen terwijl hulpverleners medische hulp verleenden.

De politie en hulpdiensten blijven de situatie in de gaten houden, en bewoners in de buurt zijn geadviseerd om binnen te blijven terwijl de beveiligingsdiensten het gebied doorzoeken naar mogelijke resterende bedreigingen.

De aanval vindt plaats in een tijd van verhoogde spanning in de regio en wordt behandeld als een terreurincident.

Israëlische autoriteiten onderzoeken de identiteit van de aanvallers en hun mogelijke motieven.

Hoewel het gebied onder strikte beveiliging blijft, werken de autoriteiten aan het herstellen van de rust en het waarborgen van de veiligheid van degenen in Jaffa en Tel Aviv.

Verdere updates worden verwacht naarmate het onderzoek vordert, en de autoriteiten blijven zoeken naar eventuele aanvullende verdachten.

[embedded content]
[embedded content]

Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/terror-strikes-in-tel-aviv-reports-of-shooting-bloodbath-with-mass-casualties-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....