CNN-bijdragers Dana Bash, Jake Tapper en Abby Phillip, die allemaal eerder kritische standpunten over voormalig President Donald Trump hebben geuit, kwamen overeen dat gouverneur van Minnesota Tim Walz moeite had in zijn debat tegen de Republikeinse uitdager J.D. Vance.

Volgens de panelleden onthulde het debat, dat op dinsdag werd gehouden, aanzienlijke verschillen in voorbereiding en uitvoering tussen de twee kandidaten.

Republikein JD Vance en Democraat Tim Walz groeten elkaar voordat ze het opnemen tegen elkaar tijdens het CBS News vice-presidentsdebat in New York City op 1 oktober 2024.

Abby Phillip, een politieke analist van CNN, merkte op dat Vance’s assertieve optreden, en stelde: “J.D. Vance kwam naar dit debat om een aantal klappen uit te delen, en dat deed hij. Hij landde veel klappen tussen al het beleefde gedoe door.”

Patriottische strandkleding voor vrijheidsliefhebbers! Shop nu en krijg 10% korting met code RB10. Opgericht door veteranen & LEO.

Phillip speculeerde ook dat Walz onvoorbereid leek voor het debat en suggereerde dat zijn zenuwachtigheid over het debatteren met een “advocaat-type” zoals Vance mogelijk heeft bijgedragen aan zijn moeilijkheden.

CNN had eerder gerapporteerd dat Walz bezorgd was over het debat en bang was om vice-president Kamala Harris teleur te stellen, volgens gesprekken met senior campagne-adviseurs en dichtbij medewerkers.

“Er was een duidelijke gebrek aan voorbereiding en uitvoering van Walz’s kant,” voegde Phillip toe, waarbij ze benadrukte wat zij zag als een gemiste kans voor de gouverneur van Minnesota om effectief zijn tegenstander tegen te werken.

Dana Bash, een andere CNN-bijdrager, bood een ander perspectief en betoogde dat Walz misschien overprepared was. “Ik denk dat het eigenlijk het tegenovergestelde is. Ik denk dat hij te veel voorbereiding had,” zei Bash. “Hij had zoveel zinnen die hij duidelijk probeerde te zeggen, dat hij niet luisterde.”

Bash wees erop dat toen Vance vice-president Harris met verschillende kritieken aanviel, Walz niet effectief reageerde en meer gefocust leek op het uitspreken van vooraf geplande opmerkingen.

Bash suggereerde ook dat Walz’s gebrek aan media beschikbaarheid tijdens de campagne mogelijk heeft bijgedragen aan zijn magere optreden. “Ik denk dat het gebrek aan interviews die hij heeft gedaan met nationale media, met lokale media, toonde dat hij meer reps nodig had,” legde ze uit.

Walz was gedurende deze campagnencyclus relatief onbereikbaar voor de pers, en voerde beperkte interviews, waaronder een met Bash.

Jake Tapper, een andere prominente CNN-presentator, steunde de beoordelingen van zijn collega’s en merkte op dat Vance’s ervaring in het openbaar spreken hem een voorsprong gaf. “J.D. Vance is veel ervaren in dit, in het openbaar spreken, in het zichzelf verdedigen, in het schakelen,” zei Tapper, die het erover eens was dat Vance’s ervaring hem hielp om het debat effectiever te navigeren dan zijn tegenstander.

De lof voor Vance’s optreden reikte verder dan het CNN-panel.

Voormalig CNN-bijdrager en huidige News Nation-presentator Chris Cuomo prees ook Vance, vooral voor hoe hij omging met eenzijdige “feitencontroles” en wat Cuomo beschreef als bevooroordeelde vragen van de debatmoderatoren Margaret Brennan en Norah O’Donnell.

Cuomo benadrukte een specifiek moment waarop Vance probeerde informatie te corrigeren over hoe Haïtiaanse migranten de Verenigde Staten binnenkwamen, maar werd onderbroken door de moderatoren. “Vance wilde iets corrigeren over hoe Haïtianen in dit land kwamen, en hij had gelijk,” zei Cuomo. “En de moderatoren lieten hem niet corrigeren, heel interessant.”

De algemene consensus onder deze commentatoren was dat Vance sterk presteerde in het debat, terwijl Walz moeite had om gelijke tred te houden, wat zorgen opriep over de voorbereiding van de gouverneur en zijn vermogen om effectief op kritiek te reageren.

Met het debat nu achter zich, gaan de kandidaten door met hun campagnes terwijl het verkiezingsseizoen aanzwelt.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/10/anti-trump-cnn-panel-reaction-to-vance-walz-debate-is-not-what-youd-expect-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....