In het zuidoosten van de Verenigde Staten blijven de inwoners worstelen met de nasleep van de verwoestende tropische storm Helene. Volgens recente rapporten van CNN en NBC heeft het noodweer al aan 162 mensen het leven gekost. De storm, die aan land kwam als een krachtige orkaan in Florida en daarna verzwakte terwijl hij naar het noorden trok, heeft enorme schade aangericht in zes staten.

De gevolgen van Helene zijn nog steeds voelbaar, met meer dan 1,3 miljoen mensen zonder stroom. In South Carolina alleen al zitten een half miljoen inwoners in het donker, volgens gegevens van PowerOutage. Om de druk op de gemeenschappen die afhankelijk zijn van brandstof voor hun huizen en apparatuur te verlichten, heeft gouverneur Brian Kemp van Georgia tijdelijk de heffingen op benzine afgeschaft.

De Amerikaanse president Joe Biden zal vandaag naar North en South Carolina reizen om de zwaar getroffen gebieden te bezoeken. Ondertussen plant vicepresident Kamala Harris een bezoek aan Georgia. Het is duidelijk dat de impact van de storm de aandacht trekt van de hoogste politieke leiders.

Om de reddingsoperaties te ondersteunen, heeft Biden aangekondigd dat er duizend extra soldaten zullen worden ingezet in North en South Carolina. Op dit moment zijn er al duizenden reddingswerkers en leden van de National Guard actief in het gebied.

De gevolgen van Helene zijn verwoestend en de situatie blijft zorgwekkend. Laten we hopen dat de hulp en steun van de regering en de gemeenschappen de getroffenen kunnen helpen om deze moeilijke tijd te doorstaan.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20241002_95911833

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....